Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: «Η «Μακεδονία» είναι βουλγαρική»

Του Παναγιώτη Σαββίδη
23 Ιουνίου 2021

Με στόχο να συσπειρώσει τους Βούλγαρους εθνικιστές, ενόψει των νέων βουλευτικών εκλογών στις 11 Ιουλίου στη Βουλγαρία, το ακροδεξιό κόμμα ΒΜΡΟ συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά των Σκοπίων.

Μ’ αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη Σόφια του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο αντιπρόεδρος του βουλγαρικού BMΡΟ, και ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι, ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό επίσημο βίντεο του κόμματός του, με τίτλο : «Η «Μακεδονία» είναι βουλγαρική». Εννοείται πως όταν μιλάει προκλητικά για «Μακεδονία» αναφέρεται στα Σκόπια.

Το προκλητικό βίντεο, μέρος της εκστρατείας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, το BMPO, παρουσιάζει ουσιαστικά τα Σκόπια ως ιστορικό και πολιτιστικό κομμάτι της «Μεγάλης Βουλγαρίας», που ενίοτε «φτάνει» έως το Αιγαίο Πέλαγος.

«Η «Μακεδονία» είναι βουλγαρική. Ένα γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη. Γεγονός που ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά όταν βρίσκεται στα Σκόπια. Και θυμάται μόνο όταν ζητάει κάτι. Η Βουλγαρία αγαπούσε πάντα την «Μακεδονία». Όμως η Βουλγαρία δεν πρέπει να εκβιαστεί! Η φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη συνέπεια. Η αλήθεια δεν μπορεί να παρακαμφθεί και η ιστορία πρέπει να απορρίψει τη μοίρα κάθε προδότη. «Η Βουλγαρία και οι Βούλγαροι πατριώτες θα συνεχίσουν τη μάχη μας για την αλήθεια!», Έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο αντιπρόεδρος του βουλγαρικού BMΡΟ, με στόχο να συσπειρώσει το ακροδεξιό ακροατήριο στη χώρα, που θα επιτρέψει την είσοδο του κόμματός του στη βουλή.

Πηγή:www.msn.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.