Home Latest Νέο «Όχι» στο αντεργατικό τερατούργημα από χιλιάδες εργαζόμενους

Νέο «Όχι» στο αντεργατικό τερατούργημα από χιλιάδες εργαζόμενους

Συνεχίζονται και το απόγευμα οι κινητοποιήσεις χιλιάδων πολιτών απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση στη Βουλή κατακεραυνώνει το σχέδιο νόμου, που αναμένεται να ψηφιστεί μόνο από βουλευτές της ΝΔ

16 Ιουνίου 2021

Εργατικά σωματεία, οργανώσεις της αριστεράς, μαζί με την ΑΔΕΔΥ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο βρέθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια, όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθηνών:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους
  • Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
  • Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας
  • Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
  • Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα».

Από το πρωί οι πολίτες απαντούν με κινητοποιήσεις στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και τις μεθοδεύσεις εναντίον τους. Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε το πρωί η ΑΔΕΔΥ, που προχωρά στην απεργία στο Δημόσιο τομέα εξαιρώντας εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όσους άλλους σχετίζονται με τις Πανελλαδικές εξετάσεις και την ομαλή τους πραγματοποίηση. Οι Δήμοι (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η κρατική ραδιοτηλεόραση (ΠΟΣΠΕΡΤ) επίσης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.

Το πρωί της Τετάρτης, πορεία στο Σύνταγμα έκαναν τα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με πολιτικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση το απόγευμα.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς την πλατεία Συντάγματος με συνθήματα «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και διάλογο», «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά» και το απόγευμα στις 17:00, θα είναι ξανά έξω από τη Βουλή.

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα το πρωί, υπήρξε συνωστισμός στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι πλοιοκτήτριες εταιρείες ενημέρωναν ψευδώς τους επιβάτες ότι τα πλοία θα ταξιδέψουν κανονικά, προκαλώντας έτσι οι ίδιες την ταλαιπωρία τους. Οι επιβάτες όμως, δήλωναν: «Εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς. Γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο» στον ΣΚΑΙ. Ανάλογη εικόνα είχαμε και σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: «Είχαμε κλείσει, η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους και μπράβο τους. Είμαστε εδώ, θέλουμε ενημέρωση, η εταιρεία τίποτα…». «Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο».

Πηγή: thepressproject.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.