Πέθανε από κορoνοϊό ο γνωστός σκιτσογράφος Soter Tas

Φτωχότερη από ήμερα η ελληνική γελοιογραφία καθώς ο Soter Tas πέθανε από κορoνοϊό

26 Μαΐου 2021

Οσκιτσογράφος Soter Tas, κατά κόσμον Σωτήρης Τασιόπουλος, έχασε την μάχη με το κορωνοϊό σε ηλικία 54 ετών. Ο θάνατος του βύθισε σε πένθος και θλίψη τον κόσμο της ελληνικής γελοιογραφίας και σκιτσογραφίας, καθώς είχε πάρα πολλά να προσφέρει στην τέχνη.

Ο Σωτήρης Τασιόπουλος γεννήθηκε το 1967. Παρότι σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, ο χώρος της τέχνης ήταν αυτός που τον κέρδισε.

Σκίτσα του είχαν δημοσιευθεί στην «Ελευθεροτυπία», στην «Παρασκευή & 13», στην «Πρώτη Περιστερίου», στην «Κυριακάτικη», αλλά και από άλλες εφημερίδες, ενώ έκανε και εικονογραφήσεις για εκδοτικούς οίκους. Ενώ ήταν μέλος της Λέσχης Γελοιογράφων.

Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή φίλοι του μέσω του Facebook, ενώ η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, τον αποχαιρέτησε σημειώνοντας: «Ο covid-19 στέρησε τους γελοιογράφους από ένα συνάδελφό τους. Ο Soter, ο Σωτήρης μας, είχε λόγω ηλικίας και λόγω παραγωγικότητας, πάρα πολλά να προσφέρει στην τέχνη που επέλεξε. Επίσης λόγω συναδελφικότητας και προθυμίας, είχε να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην παρέα της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων: ενεργός, συναδελφικός, αγαπητός. Μας λείπει ήδη».

Πηγή: kosmodromio.gr