Δυτική Όχθη: Συγκλονίζει ο θάνατος του 17χρονου Ομπάιντα από ισραηλινά πυρά

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ο θάνατος από ισραηλινά πυρά του 17χρονου Παλαιστίνιου Ομπάιντα Ακράμ Αμπντουραχμάν Τζαουάμπρα

18 Μαΐου 2021

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ο θάνατος από ισραηλινά πυρά του 17χρονου Παλαιστίνιου Ομπάιντα Ακράμ Αμπντουραχμάν Τζαουάμπρα.

Ο Ομπάιντα, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός προ διετίας από το ντοκιμαντέρ «Obaida» της οργάνωσης Defense for Children International-Palestine, πυροβολήθηκε στο στήθος από Ισραηλινό στρατιώτη στις  17 Μαΐου ενώ διαδήλωνε στην είσοδο του προσφυγικού καταυλισμού Αλ-Αρούμπ κοντά στη Χεβρώνα.

Ο Ομπάιντα, ένα από τα 500-700 περίπου παιδιά που κάθε χρόνο συλλαμβάνονται από τις ισραηλινές δυνάμεις, «κουβαλώντας» ψυχικά όλη ολόκληρη την τραυματική εμπειρία της σύλληψης και κράτησης, κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο πάθος του για τη μαγειρική αλλά και την σκληρή πραγματικότητα της κατοχής.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του θείου του νεκρού εφήβου, Μπιλάλ Τζαουάμπρα, στον ιστότοπο Middle East Eye, δεν δόθηκε η παραμικρή εξήγηση σχετικά με τα αίτια και τον τρόπο θανάτου του.

Δέον να σημειωθεί πως ο 17χρονος Ομπάιντα είναι ένας από 61 ανήλικους που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την διάρκεια των συμπλοκών ανάμεσα σε Παλαιστίνιους μαχητές και διαδηλωτές και τον πανίσχυρο ισραηλινό στρατό.

Πηγές: In.gr, Middle East Eye

Πηγή: kosmodromio.gr