Ίση και δίκαιη κατανομή εμβολίων κατά Κορωνοϊού ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

11 Μαΐου 2021

Έκκληση στην ΕΕ και στην Κυπριακή Δημοκρατία για «ίση και δίκαιη» κατανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού απεύθυναν Τουρκοκύπριοι σε σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η πλατφόρμα τ/κ οικονομικών οργανώσεων, η οποία αποτελείται από το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο, το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο,  την «ένωση εργολάβων» και την τ/κ «ένωση ξενοδόχων» πραγματοποίησε την σημερινή εκδήλωση.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν είναι απλά ένα ανθρώπινο δικαίωμα αλλά μια «απαραίτητη προϋπόθεση για τους Τουρκοκυπρίους οι οποίοι ζουν κάτω από οικονομικές απαγορεύσεις και εμπάργκο» και ότι ξεχνιέται το ότι οι Τ/κ είναι και αυτοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Μια ομάδα διαμαρτυρομένων πλησίασε το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου κρατώντας πανό στα οποία αναγράφονταν «Είναι και ο εμβολιασμός μέρος του εμπάργκο;», «Στάλθηκαν στην Κύπρο 409.865 εμβόλια ενώ στους Τ/κ μόνο 30.050!” και «Απαιτούμε».

Σε κοινή ανακοίνωση των διοργανωτών, μεταξύ άλλων, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι τα εμβόλια που έπρεπε να δοθούν στου Τ/κ έπρεπε να ήταν 100 χιλιάδες ενώ μόνο 30.050 δόσεις παραδόθηκαν, άρα το 6,2% του συνολικού αριθμού των εμβολίων που παρέδωσε η ΕΕ στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ  /www.reporter.com.cy