Τουρκική τηλεοπτική διπλωματία κατά Κύπρου

Επικοινωνιακή επίθεση κατά Κύπρου: Σειρά TRT για 1963 & 1974

16 Μαρτίου 2021
Σε επικοινωνιακή επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας προβαίνει η Άγκυρα με νέα προπαγανδιστική σειρά που αφορά την τουρκοανταρσία του 1963 και φτάνει μέχρι το 1974. Η νέα σειρά, τα γυρίσματα της οποίας γίνονται στην κατεχόμενη από τον Αττίλα Αμμόχωστο, είναι παραγωγή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης και αρχίζει να προβάλλεται  παραμονές της έναρξης νέας προσπάθειας στο Κυπριακό.
Όπως αναφέρει το SigmaLive, το παρών του στα γυρίσματα έσπευσε να δώσει ενθουσιασμένος και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Η τουρκική σειρά φέρει τον τίτλο «Bir Zamanlar Kibris» (Μια φορά κι ένα καιρό στην Κύπρο) και θα προβληθεί από το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT 1.
Διαβάστε τη συνέχεια στο simerini.sigmalive.com

Μεταγλωττίστηκε στα ρωσικά η τουρκική προπαγανδιστική σειρά για το 1963-64

8 Απριλίου 2021
Η «Güneş» (08/04/2021), σύμφωνα με τη μετάφραση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών, γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι κάποιες «αχρείαστες και προσβλητικές αντιδράσεις» προκάλεσε η σειρά της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης (TRT) «Κάποτε στην Κύπρο» και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι πρόκειται για τηλεοπτική σειρά και όχι για ντοκιμαντέρ.
Μιλώντας την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του «συνδέσμου αγωνιστών Κοκκίνων», ο Τατάρ είπε ότι η σειρά πωλείται σε 85 χώρες μεταγλωττισμένη στα ρωσικά και υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες χώρες του κόσμου στην παραγωγή σειρών.
Διαβάστε τη συνέχεια στο simerini.sigmalive.com