Νέα απευθείας ανάθεση της Νικολάου σε νεοσύστατη και άφαντη εταιρεία με 144.000 ευρώ για απορρυπαντικά

Σε μία ακόμα σκιώδη απευθείας ανάθεση, αυτή τη φορά για απορρυπαντικά πλυντηρίων και χλωρίνες για τις φυλακές προχωράει η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και η γγ Σοφία Νικολάου, καθώς διαθέτει 144.000 ευρώ για τα παραπάνω προϊόντα σε εταιρεία που συστάθηκε μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, ενώ στη δηλωμένη διεύθυνση υπάρχει μόνο μία ταμπέλα μίνι μάρκετ.

29 Μαρτίου 2021

Η απόφαση για τη διάθεση του ποσού 144.044,80 ευρώ δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στη Διαύγεια, και τα προϊόντα χλωρίνης και απορρυπαντικών πλυντηρίων προορίζονται για τις φυλακές της χώρας και το κατάστημα κράτησης ανηλίκων του Βόλου.

Η εταιρεία που φέρεται να επελέγη από την Σοφία Νικολάου έχει την επωνυμία «Kingston Medical», και σύμφωνα με το documentonews.gr, τα στοιχεία της που έχουν καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), δείχνουν ότι ιδρύθηκε μόλις στις 15 του περασμένου Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κατά το καταστατικό της εταιρείας, εμπορεύεται ακόμα φυτά και ζώα συντροφιάς.

Επίσης, από την αναζήτηση πληροφοριών για την εταιρεία στο διαδίκτυο, προκύπτει πως στην εν λόγω διεύθυνση υπάρχει ένα κλειστό κατάστημα μίνι μάρκετ, χωρίς καμία άλλη ταμπέλα για οποιαδήποτε εταιρεία. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως η εταιρεία δεν έχει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ούτε και σελίδα στα μέσα κοινωνικής

δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται πως η Σοφία Νικολάου από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχει βάλει την υπογραφή της σε συμβάσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 1.747.935,6 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, από την εξέταση των οποίων προέκυπταν ακόμα και ανατιμήσεις 454%, ενώ απευθείας αναθέσεις πραγματοποιήθηκαν και σε εταιρείες νεοσύστατες με μια εξ αυτών να συστήνεται μόλις τέσσερις ημέρες πριν την ανάθεση. Σε άλλη περίπτωση την ανάθεση έλαβε παντοπωλείο.

Μάλιστα, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, με μία απόφαση όπως η σημερινή, αποφάσιζε την αγορά 91.300 μασκών προσώπου πολλαπλής χρήσης ΚΝ95, προς 1,52 τη μία για τη κάλυψη των αναγκών των φυλακών και του ΙΑΑΑ Βόλου. Ωστόσο η συγκεκριμένη τιμή είναι η ίδια ή και μεγαλύτερη από την αντίστοιχη πώληση λιανικής, δημιουργώντας για άλλη μια φορά πλήθος ερωτηματικών.

Πηγή: thepressproject.gr

Διαβάστε επίσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Νικολάου για αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις