Ένας χρηστός χρήστης του Facebook

Από ανάρτηση του Γιάννη Ανδρουλιδάκη στο Facebook

Μετά από τριήμερη τιμωρία, επιστρέφω κι εγώ στο facebook.  Σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς, έχω προσέξει, όποιος τρώει μια ποινή, αρχίζει αμέσως τα «δεν έφταιγα εγώ», «είμαι αθώος», «σκευωρία», διαμαρτύρεται, γκρινιάζει, κάνει απεργία πείνας και όλα αυτά τα κέρατα. Δεν κοιτάζει αν έκανε κι αυτός κάπου λάθος.

Εγώ την είδα αλλιώς. Σε αυτές τις 72 ώρες έκτισης της ποινής μου, αποφάσισα να γίνω καλύτερος άνθρωπος, χρηστός χρήστης του facebook που ακολουθεί τους όρους της κοινότητας και δεν τους παραβιάζει.

Κατόπιν τούτου, και μετά από ώριμη σκέψη, έχω να δηλώσω τα εξής:

Η κυβέρνηση αυτή ΔΕΝ φλερτάρει με τον φασισμό, ΔΕΝ επιχειρεί να σκοτώσει απεργό πείνας, ΔΕΝ επενδύει σε μια κοινωνική αποκτήνωση. ΔΕΝ το κάνει αυτό, γιατί ΔΕΝ είναι πεισμένη ότι μόνο μια αποκτηνωμένη κοινωνία μπορεί να ανεχτεί μια κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας απολύει γιατρούς και προσλαμβάνει μπάτσους, τρομοκρατεί  κάθε άνθρωπο που διαμαρτύρεται,  στερεί εμβόλια από γέρους και ανάπηρα παιδιά και τα δίνει στα στελέχη του κόμματος, νομοθετεί σα να μην υπάρχει αύριο, εξαγοράζει την μονοφωνία των ΜΜΕ, σακατεύει την ψυχολογία των παιδιών για την υπόλοιπη ζωή τους, διορίζει παιδοβιαστές για διευθυντές στο Εθνικό Θέατρο και μετά λέει «νταξ’, συμβαίνουν αυτά», νομοθετεί φωτογραφικά και μετά παραβιάζει τους ίδιους τους φωτογραφικούς νόμους της για να βασανίσει κρατούμενους.  Γιατί αυτά ακριβώς ΔΕΝ κάνει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή, μέσω της γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής Νικολάου, που ΔΕΝ είναι ένα από τα πιο σιχαμένα καθάρματα που έβγαλε αυτή η χώρα, ΔΕΝ καλούσε επί εβδομάδες έναν πολυϊσοβίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη και όταν το έπραξε ΔΕΝ κινητοποιήθηκε για να τον μπλοκάρει. ΔΕΝ απαγόρευσε σε γιατρούς να προσεγγίσουν ημιθανή ασθενή τους με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ΔΕΝ χτύπησε δικηγόρους, ΔΕΝ λογόκρινε κάθε αντίθετη άποψη ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα, έτσι ώστε ΔΕΝ αναρωτιόμαστε τι στο κέρατο θα γιορτάσουμε για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, αφού είτε εδώ είσαι είτε στην Τουρκία δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Η κυβέρνηση αυτή ΔΕΝ θυμίζει καθεστώτα σαν τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, τη Βόρεια Κορέα και τη Σαουδική Αραβία, στην προσπάθεια που ΔΕΝ κάνει να μεταφερθούν στην οικογένεια που κυβερνάει όχι μόνο όλες οι εξουσίες αλλά ακόμα και η αμφισβήτηση της εξουσίας, ώστε ο πρωθυπουργός να υποστηρίζει στα σοβαρά ότι έφερε το #metoo στην Ελλάδα και να τιμά τους αγώνες των γυναικών στο πρόσωπο της… αδερφής του. Αυτά άλλωστε ΔΕΝ έγιναν ποτέ ούτε στη Βόρεια Κορέα ούτε στην Ελλάδα.

Ακόμη η όξυνση που ΔΕΝ επιλέγει η κυβέρνηση απέναντι σε έναν απεργό πείνας ακριβώς τη στιγμή που η ζωή του χάνεται ΔΕΝ αποδεικνύει ότι η επιλογή της είναι να επιχειρήσει να στήσει ένα δόγμα νόμου και τάξης πάνω σε πτώματα.

Όλα αυτά ΔΕΝ παραπέμπουν σε ολοκληρωτισμό και ΔΕΝ είναι ανάγκη να μας βρουν απέναντι.

Τέλος, δεν έχω ιδέα τι θα γίνει στην Αθήνα άμα μπουν οι αντάρτες, και το μόνο που γνωρίζω είναι ότι

«Όταν τα κοτόπουλα θα μπούνε στο Κεντάκι
Το Λούιζβιλ θα λέγεται ”Κυριάκου Μητσοτάκη”»

Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω ο Στρατός!
Ζήτω η Παγκόσμια Μέρα της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη!

Ευχαριστώ