Παρέμβαση μέλους του Ινστιτούτου Καραμανλής για τον Κουφοντίνα

3 Μαρτίου 2021

«Προέχον ζήτημα σε μια πολιτεία είναι η προστασία τα ανθρώπινης ζωής δηλώνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών, Σπύρος Βλαχόπουλος.

Ο κ. Βλαχόπουλος, μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» δήλωσε, μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι αλά κάρτ. Δεν κρίνουμε με βάση τα πρόσωπα αν είναι συμπαθητικά, αλλά με βάση τις καταστάσεις και αυτό είναι το μεγαλείο του νομικού πολιτισμού»,

«Η έννομη τάξη μπορεί να δράσει προς τη διάσωση μιας ζωής η οποία δεν σεβάστηκε της εγγυήσεις του νομικού μας πολιτισμού, και αυτή είναι η υπεροχή του νομικού πολιτισμού. Όταν η πολιτεία σώζει τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει αφαιρέσει ζωές, αυτό αναδεικνύει το μεγαλείο της πολιτείας» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει «υπάρχει μια στάθμιση που πρέπει να γίνει από τη μία ο κίνδυνος της ζωής κάποιου ανθρώπου και από την άλλη ζήτημα σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα εκτίσει την ποινή του. Ανάμεσα στον εκβιασμό και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής βάζω πρώτα την ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: www.efsyn.gr