Νέα μαζική πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα για 4η συνεχόμενη ημέρα

4 Μαρτίου 2021
Φωτ.: Εφ.Συν. / Μιχαήλ – Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Ακόμα μια μαζική συγκέντρωση και πορεία έγινε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, για τη στήριξη του κρατουμένου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Στη σημερινή κινητοποίηση, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, τις φωνές τους ένωσαν νομικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές, αριστερές οργανώσεις, αντιεξουαστικές συλλογικότητες και πλήθος πολιτών.

Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα υπέρ της ανθρώπινης ζωής – όπως «κανένας νεκρός της πείνας απεργός»– αλλά και εναντίον της καταστολής.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε αρκετές άλλες πόλεις, όπως σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καβάλα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Χανιά και Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε το αίτημα της Ιωάννας Κούρτοβικ και του Θέμη Σοφού για διακοπή εκτέλεσης της ποινής του κρατούμενου, λόγω κινδύνου για τη ζωή του.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αφού ενημερώθηκε για τη δικαστική απόφαση, δήλωσε στους δικούς του πως έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πίστεψε, ότι οποιαδήποτε διαδικασία στο τοπικό πρωτοβάθμιο δικαστήριο θα έχει θετικό αποτέλεσμα και ότι συνεχίζει.

Λόγω της πορείας στην Αθήνα, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Μοναστηράκι», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Πηγή: efsyn.gr