“Όχι” δεν θα έρθει ο Πούτιν στην Ελλάδα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

29 Ιανουαρίου 2021

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, διαμηνύει το Κρεμλίνο. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επίσκεψης του Πούτιν με αφορμή την εθνική επέτειο και τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 2021, απάντησε: “Όχι”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν αυτός που γνωστοποίησε ότι ο Πούτιν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος έλαβαν προσκλήσεις για συμμετοχή στην παρέλαση ως εκπρόσωποι χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο υπουργός τόνισε στην συνέντευξή του πως αναμενόταν η σχετική απάντηση από τους ηγέτες που είχαν προσκληθεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έδωσε μια μονολεκτική αρνητική απάντηση πάνω σε μια συγκεκριμένη ερώτηση που αφορούσε το πρόγραμμα του προέδρου της Ρωσίας. Η απόρριψη του Κρεμλίνου και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της πρόσκλησης από τον ίδιο τον υπουργό της Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Παναγιωτόπουλο προβληματίζει την Αθήνα τόσο εντός των κόλπων του ελληνικού Πενταγώνου όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών  στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τίποτα δεν αποκλείει ακόμα ότι η Ρωσία θα παραστεί στη φετινή και τόσο συμβολική για την Ελλάδα επέτειο από κάποιο υψηλόβαθμό στέλεχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ωστόσο, η άρνηση του Κρεμλίνου φαίνεται να αντικατοπτρίζει μια προβληματική κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις, η οποία αποτυπώθηκε πρόσφατα και από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τις δηλώσεις του περί κρυφής ατζέντας και μια χονδροκομμένης πίεσης προς την Αθήνα για έναν εχθρό στο πρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με την πανδημία η Ρωσία επαναφέρει από τις 8 Φεβρουαρίου τις αεροπορικές συνδέσεις με την Ελλάδα, καθώς η εξάπλωση των μολύνσεων του νέου κορονοϊού στη ρωσική επικράτεια έχει επιβραδυνθεί. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ρωσικού Ομοσπονδιακού Κέντρου Απάντησης κατά του νέου κορονοϊού, Τατιάνα Γκολίκοβα θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα από τη Μόσχα στην Αθήνα.

Από την πλευρά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας ειδικά για τη Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί: αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

Πηγή: Με πληροφορίες από Sputniknews.gr

Πηγή:kosmodromio.gr

Διαβάστε επίσης

Την ανεξαρτησία ή την κατάργησή της γιορτάζουμε;