Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία

Οι πολιτικές τους δολοφονούν
8/4/2020

Ένας 52χρονος άντρας, εργάτης σε χημική βιομηχανία χρωμάτων αυτοκινήτου στην Σίνδο, έχασε τη ζωή του πριν λίγες μέρες, στις 2/4, αφού προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό μέσα στο εργασιακό του περιβάλλον. Έχασε την ζωή του εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η ίδια η διοίκηση της βιομηχανίας, αφού παρά την ύπαρξη κρούσματος μέσα στο εργοστάσιο, η λειτουργία του συνεχίστηκε κανονικά, μην τηρώντας μάλιστα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Μάλιστα, ακόμα και μετά το θάνατο του εργαζομένου, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό με προσωρινή αναστολή λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι 400 εργαζόμενοι να πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά.
Η συγκεκριμένη βιομηχανία – η οποία δεν παράγει είδη πρώτης ανάγκης ή άλλα προϊόντα υγιεινής- είναι μία μόνο από τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά και σε πολλές περιπτώσεις με εντατικοποιημένους ρυθμούς εν καιρώ πανδημίας. Την ίδια ώρα που η στρατηγική του #μένουμεσπίτι επιβάλλεται με τους πλέον αυταρχικούς όρους (ακόμα και σε αυτούς/ές που δεν έχουν σπίτι για να μείνουν –ρίχνοντας μέχρι και πρόστιμα σε άστεγους/ες), πολλοί άνθρωποι εξαναγκάζονται να δουλεύουν με κίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις την ζωή τους και την ζωή των γύρω τους. Αποδεικνύεται λοιπόν με τον πιο σκληρό τρόπο, πως το κράτος, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές, δεν λειτουργεί ως εγγυητής της δημόσιας υγείας, αλλά εγγυητής της όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτης ροής του κεφαλαίου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο sineleusiditika.wordpress.com

Θάνατος εργαζόμενης στη ΒΙΠΕ Σίνδου από κορονοϊό

Μέτρα προστασίας απαιτεί το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού
16/12/2020
Μια 50χρονη εργάτρια, μητέρα δύο παιδιών, εργαζόμενη στην επιχείρηση «Παπαδόπουλος ΑΕ» στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 50χρονη εργάτρια ήταν ένα από τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Και απ’ ό,τι φαίνεται είναι τέτοια η διασπορά, που όπως καταγγέλλεται έχει προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού μέσω δουλεμπορικών γραφείων, προκειμένου να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην παραγωγή.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11050928

Κορονοϊός, θάνατος 52χρονου: Λειτουργεί κανονικά το εργοστάσιο που εργαζόταν

4/4/2020
Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκύψει από τον θάνατο 52χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη από κοροναϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, ο άνδρας, χειριστής κλάρκ, είχε κολλήσει από συνάδελφό του κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα κρούσματα. Όπως δήλωσε o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης, «προχωρήσαμε σε καταγγελία στην αστυνομία για το γεγονός ότι η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί παρά το κρούσμα κορωνοϊού, ενώ ζητάμε η επιχείρηση να κλείσει προσωρινά λόγω των κρουσμάτων».
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.alfavita.gr