Ουγγαρία και Αργεντινή προμηθεύονται ρωσικά εμβόλια

Η Ουγγαρία θα αρχίσει να προμηθεύεται ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού από τον Δεκέμβριο
6 Noεμβρίου 2020
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, η χώρα του θα αρχίσει να εισάγει μικρές δόσεις ρωσικού εμβολίου, για δοκιμές και έγκριση.
Την πρόθεση της Ουγγαρίας να αρχίσει να αγοράζει ένα ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού τον Δεκέμβριο σε μικρές δόσεις, έτσι ώστε να μπορεί να ολοκληρώσει κλινικές δοκιμές και να εγκριθεί στο έδαφός της, δημοσιοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
Όπως δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός, ελπίζει πως η Βουδαπέστη θα εισαγάγει περισσότερες δόσεις στα τέλη Ιανουαρίου και πιθανώς θα ξεκινήσει την εγχώρια παραγωγή του ρωσικού εμβολίου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο sputniknews.gr

Αργεντινή Covid-19: Δωρεάν στους πολίτες το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

3 Νοεμβρίου 2020
Ο εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες της Αργεντινής, δήλωσε η σύμβουλος του προέδρου της χώρας Σεσίλια Νικολίνι.
«Το εμβόλιο θα είναι δυνατόν να διατεθεί δωρεάν, ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορούν να το κάνουν. Το εμβόλιο Sputnik-V στοιχίζει 19,9 δολάρια (η μία δόση), και αυτή τη στιγμή συζητούμε τις λεπτομέρειες ανάλογα με τις ποσότητες, που μπορούμε να αποκτήσουμε, αλλά το εμβόλιο θα διατίθεται σε όλους δωρεάν», δήλωσε η Νικολίνι στον ραδιοσταθμό Destape.
Η ίδια διευκρίνισε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις ευπαθείς ομάδες, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από τους εργαζόμενους στα όργανα επιβολής της τάξης.
Διαβάστε τη συνέχεια στοm.naftemporiki.gr