Προεδρική χάρη σε διανομέα ναρκωτικών

Του Βάσου Βάσου
23 Οκτωβρίου 2020

Καταδικάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε εννέα χρόνια φυλάκιση για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Ενώ ήταν υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για την υπό αναφορά υπόθεση διέπραξε παρόμοια αδικήματα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο του 2018 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας να του επιβάλει επιπρόσθετη ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Κι όμως, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ευεργετήθηκε με προεδρική χάρη και αναστολή της ποινής του κατά 1/4 και ως εκ τούτου αντί να αποφυλακιστεί τον Μάιο του 2022 αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2020.

Τέσσερις μήνες, όμως, μετά την αποφυλάκισή του, και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου 2020, συνελήφθη εκ νέου από την ΥΚΑΝ να μεταφέρει στην περιοχή του συνοικισμού Καμάρες, στη Λάρνακα, τσάντα που περιείχε περίπου ένα κιλό μαριχουάνα.

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση και παράλληλα διέταξε την ενεργοποίηση του υπόλοιπου της φυλάκισής του, δηλαδή επιπλέον 773 μέρες! Πρόκειται για 30χρονο από τη Λευκωσία, ο οποίος είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, που παρακολουθείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στην υπόθεση των Καμάρων που αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι ο κατηγορούμενος εκτελούσε χρέη διανομέα, ενώ τα ναρκωτικά ανήκαν σε τρίτο πρόσωπο που γνώρισε ο 30χρονος ενόσω βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές. Το πρόσωπο αυτό του είχε δώσει οδηγίες να παραλάβει τη μαριχουάνα και να τη μεταφέρει έναντι αμοιβής 925 ευρώ, ποσό που εντοπίστηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου.

Επιβάλλοντάς του την ποινή φυλάκισης (οκτώ χρόνια, συν 773 μέρες), ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Ν. Σάντης τόνισε στην απόφασή του πως «ο κατηγορούμενος έπρεπε να είχε προβληματιστεί ευθύς εξαρχής, ζυγιάζοντας προσεκτικότερα τα δυνητικά παρεπόμενα των πράξεών του, έχοντας κατά τεκμήριο και καλή γνώση τι σημαίνει εγκλεισμός στις Κεντρικές Φυλακές.

Απεναντίας, εγκλημάτησε ενώ είχε ευεργετηθεί κιόλας με αναστολή της ποινής φυλάκισης που εξέτιε, πάλι για υποθέσεις ναρκωτικών, παραβιάζοντας τους σχετικούς όρους που του έθεσε η πολιτεία».

Πηγή: politis.com.cy

Διαβάστε επίσης

Η Κύπρος στο στόχαστρο με όπλο την διαφθορά της