Μνημόνια, Δανειακές και ασκούμενες πολιτικές εξαφανίζουν τον ελληνικό λαό!

Δημογραφικό: Τα κόμματα γνώριζαν από το 1991 το πρόβλημα, αλλά άφηναν τη χώρα να… σβήνει!

5 Ιανουαρίου 2020
Συμπληρώνονται σχεδόν τρεις δεκαετίες εγκληματικής αδράνειας της Πολιτείας για το δημογραφικό πρόβλημα. Οπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία» οι πολιτικοί ταγοί μας είχαν ασχοληθεί με τη βραδυφλεγή βόμβα του Δημογραφικού ήδη από το 1991, όποτε και συστάθηκε η πρώτη διακομματική επιτροπή της Βουλής, που είχε υποβάλει σωρεία προτάσεων για την επίλυση του ζητήματος, οι οποίες ωστόσο αγνοήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις.
Αποτέλεσμα, το Δημογραφικό να οξύνεται ολοένα και περισσότερο, η Ελλάδα γερασμένη να αργοπεθαίνει, ενώ και η δεκαετής οικονομική κρίση έχει φέρει την κατάσταση στο μη περαιτέρω. Ορισμένοι, μάλιστα, βρίσκουν την ευκαιρία να μας παρουσιάσουν τους μετανάστες ως λύση, προτείνοντας τη μετεγκατάστασή τους σε κατοικημένες περιοχές και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ξεκινώντας από τον αγροτικό τομέα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.alerttv.com.gr

Τα μνημόνια εξάλειψαν την αύξηση πληθυσμού μιας δεκαετίας

Του Μανώλη Γ. Δρεττάκη
18 Αυγούστου 2015

Στα τέλη Ιουλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) έδωσε στη δημοσιότητα τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της για τον πληθυσμό της χώρας κάθε 1η Ιανουαρίου των τελευταίων 25 ετών (1991-2015).
Ταυτόχρονα έδωσε και τα δημοσιευμένα στοιχεία για τη φυσική κίνηση του πληθυσμού (τις γεννήσεις, τους θανάτους και τη φυσική μεταβολή, δηλαδή τις γεννήσεις μείον τους θανάτους) και τις εκτιμήσεις της για τα μεταναστευτικά ρεύματα (την εισροή, την εκροή και το ισοζύγιο, δηλαδή την καθαρή εισροή ή εκροή πληθυσμού – μετανάστευση) της χώρας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/37367_ta-mnimonia-exaleipsan-tin-ayxisi-plithysmoy-mias-dekaetias

Μ. ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ: Τα μνημόνια προκάλεσαν βαθιά “πληγή” στο δημογραφικό μας πρόβλημα

18 Σεπτεμβρίου 2018
Σε πολλά άρθρα μας στην εφημερίδα «Πατρίς»  έχουμε αναλύσει τις επιπτώσεις των μνημονίων στις γεννήσεις, στους θανάτους και στη φυσική μεταβολή του πληθυσμού (γεννήσεις μείον θανάτους) στην Κρήτη και στους  νομούς της σε σύγκριση με τις άλλες περιφέρειες, τους άλλους νομούς και το σύνολο χώρας.
Στα περισσότερα άρθρα, συγκρίναμε τα μεγέθη αυτά το τελευταίο έτος για το οποίο υπήρχαν στοιχεία σε σύγκριση με το 2008, έτος που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση (οι επιπτώσεις της οποίας έγιναν πολύ αισθητές στη χώρα μας το 2009) και στη συνέχεια της επιβλήθηκαν από τους δανειστές τα μνημόνια λόγω της αδυναμίας της να εξυπηρετεί το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.patris.gr/2018/09/18/m-drettakis-ta-mnimonia-prokalesan-vathia-pligi-sto-dimografiko-mas-provlima/