Παράξενες “αυτοκτονίες” και θάνατοι σε αστυνομικά τμήματα!

Αυτοκτονία 18χρονου αλλοδαπού στην Κομοτηνή

25 Απριλίου, 2020
Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας αλλοδαπός κρατούμενος στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής σήμερα Σάββατο 25 Απριλίου 2020, τα ξημερώματα. Για αδιευκρίνιστους λόγους, ο αλλοδαπός, χρησιμοποιώντας κομμάτια από ύφασμα, κατάφερε να κρεμαστεί, βάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τέλος στη ζωή του. Ο αυτόχειρας ήταν μόλις 18 χρόνων, δηλαδή γεννηθείς το 2002 σύμφωνα με τις πληροφορίες του Χ. Το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής διερευνά αρμοδίως την υπόθεση.
Πηγή: www.xronos.gr

ΑΡΣΙΣ: Ανήλικοι πρόσφυγες κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας


Σήμα κινδύνου προς όλους τους φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της παιδικής προστασίας εκπέμπει η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα από το καθεστώς της «προστατευτικής φύλαξης», όπως ονομάζεται το καθεστώς της κράτησης των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.
Πηγή: www.ethnos.gr

Εικόνες σοκ στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου: Γυναίκες πρόσφυγες και παιδιά στοιβαγμένοι στα κρατητήρια

19/09/2017
Εικόνες ντροπής στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης της Ρόδου, όπου πρόσφυγες, γυναίκες και μικρά παιδιά, στοιβάζονται στον προαύλιο χώρο ακριβώς δίπλα στα κελιά των κρατούμενων.
Όπως λέει στον Alpha. ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, συνολικά 120 άνθρωποι, πρόσφυγες και κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι στο κρατητήρια. Προσθέτει μάλιστα ότι μόλις δύο αστυνομικοί είναι υπεύθυνοι για την φύλαξή τους.
Πηγή: www.ereportaz.gr

Τι συνέβη στον Νιγηριανό μικροπωλητή που πέθανε «μυστηριωδώς» μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας;

21.2.2019
Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος του 34χρονου μικροπωλητή Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ, μετά από προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στο συγκεκριμένο τμήμα
Πηγή: www.lifo.gr