Ζητουνται πατριωτες πολιτικοι – Η μεταβαση απo τη γερμανική στην αμερικανικη κατοχη και οι συνεπειες της

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές αυξάνεται απότομα και δραματικά ο κίνδυνος πυρηνικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, ενώ η κυβέρνηση ενεργεί όλο και λιγότερο ως ελληνική κυβέρνηση, όλο και περισσότερο ως προέκταση της αμερικανικής πρεσβείας, του αμερικανικού Πενταγώνου και της κυβέρνησης Νετανιάχου στο Ισραήλ, χωρίς κανένας στην αντιπολίτευση, ή και μεταξύ των στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, να ενοχλείται ιδιαίτερα από αυτά που συμβαίνουν.

Εσείς βεβαίως, πιθανότατα μη γνωρίζοντες αυτά, μπορεί να νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός. Δεν σας αδικώ. Ποτέ η ενημέρωση δεν ήταν τόσο παραπλανητική στην Ελλάδα, όσο σήμερα. Ούτε καν στη δικτατορία της 21ης Απριλίου δεν συνέβαινε αυτό που συμβαίνει σήμερα τόσο από τα συμβατικά, όσο και από τα δήθεν εναλλακτικά, κοινωνικά μέσα. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρχε τόσο αποτελεσματικός έλεγχος, από τους Αμερικανούς, τις διεθνείς τράπεζες, το Ισραήλ και άλλα κέντρα, του τι μαθαίνουν και του τι καταλαβαίνουν οι Έλληνες. (*)

Είτε πάντως το ξέρετε είτε όχι και τα δύο συμβαίνουν. Και ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι σήμερα μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία μετά το 1945 και η “ελληνική κυβέρνηση” έχει παραδώσει όλο το ελληνικό έδαφος, την ελληνική άμυνα, την ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική, τους εξοπλισμούς (ακόμα και την… καταπολέμηση της διαφθοράς!) στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και τους Ισραηλινούς.

49 συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας έχουμε παρακαλώ υπογράψει με το Ισραήλ (πρωταγωνιστή των πολέμων στη Μέση Ανατολή και συστηματικό σφαγέα Παλαιστινίων) και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς περιέχουν, ούτε καν η Βουλή, είπε σε ομιλία του ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος. Κανένας δημοσιογράφος δεν έχει ενδιαφερθεί να μάθει τι είναι όλα αυτά και να το γράψει. Λέμε ότι η Τουρκία είναι, και είναι, αντιδημοκρατική χώρα, αλλά εκεί η Βουλή τους έχει πολύ μεγαλύτερη ενημέρωση και αρμοδιότητες για τέτοια θέματα!

Είτε το ξέρετε είτε όχι, εξάλλου, φαντάζομαι ότι το αγνοείτε, οι Αμερικανοί φτιάχνουν τώρα μια νέα Σούδα του Βορρά στην Αλεξανδρούπολη, προσανατολισμένη στην προετοιμασία πυρηνικού πολέμου κατά της Ρωσίας.

Κανένας στρατός που σέβεται τον εαυτό του δεν βάζει ξένους στην πρώτη γραμμή, στην καρδιά της άμυνάς του, δηλαδή στην Αλέξανδρούπολη και την Κάλυμνο. Να μπορούν να βλέπουν το τι γίνεται αλλά και να μπορούν να επηρεάζουν το τι βλέπεις και τι κάνεις εσύ. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το 1987, ήταν να κλείσει τις αμερικανικές βάσεις! Αυτή εδώ η κυβέρνηση παραδίδει την άμυνα της χώρας στους Αμερικανούς.

Είναι τέτοια η αποικιοποίηση της χώρας από τις ΗΠΑ που ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε ούτε καν να προστατεύσει τον ίδιο του τον ξάδερφο, Γιώργο Τσίπρα, που είχε τοποθετήσει ως Γραμματέα στο Υπουργείο Εξωτερικών για να ξέρει τι του γίνεται. Πήγε ο Γιώργος Τσίπρας να πάρει ορισμένες οικονομικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της Ευρασιατικής Ένωσης και του Ιράν και εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το Υπουργείο, που είναι τώρα αποκλειστικό βιλεάτι του Κοτζιά.

Μια ιστορική απόφαση των Τσίπρα και Αναστασιάδη

Στο μόνο ζήτημα που στάθηκε όρθιος ο Αλέξης Τσίπρας και του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, όπως και στον Νίκο Αναστασιάδη, ήταν ότι, τουλάχιστον η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, δεν απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες. Ίσως το ένστικτο του κινδύνου λειτούργησε την τελευταία στιγμή στους δύο πολιτικούς. Τυχόν απέλαση  Ρώσων διπλωματών, αν δεν θα ήταν η  χαριστική βολή στις ελληνορωσικές σχέσεις, που έχουν περίπου καταστραφεί, με ευθύνη της ελληνικής διπλωματίας, θα δημιουργούσε ένα μεγάλο ψυχολογικό χάσμα μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, που θα ερχόταν να προστεθεί στις άλλες απειλές που δέχεται τώρα από παντού η Ελλάδα.

Η υπόθεση Σρκιπάλ, άλλωστε, έχει σχεδόν καταρρεύσει ήδη, η κυβέρνηση Μέι έχει μισογελοιοποιηθεί και τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα κατατείνουν μάλλον στο ότι ο ρώσος πρώην διπλός πράκτορας έπεσε θύμα Δυτικών υπηρεσιών που αναζητούν προσχήματα για νέο μεγάλο πόλεμο στη Συρία.

Αλλά και για πολύ γενικότερους λόγους, θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά για την Ελλάδα τυχόν απέλαση Ρώσων διπλωματών. Όπως το 1940, οι Έλληνες, φορείς μιας παράδοσης που έχει στο κέντρο της την Ελευθερία, την Αλήθεια, τον Λόγο και τη Δημοκρατία, από τον 8ο και τον 5ο π.Χ. αιώνα ήδη, δεν θα μπορούσαν, ανεξαρτήτως υπολογισμών, να συνταχθούν με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, έτσι και σήμερα δεν μπορούν να συνταχθούν με τις δυνάμεις του αναδυόμενου Παγκόσμιου Ολοκληρωτισμού, που παίζουν με την ιδέα εξαπόλυσης ενός πυρηνικού Αρμαγεδώνα, για να διατηρήσουν την κλονιζόμενη και παραπαίουσα ηγεμονία της Αμερικής, των συμμάχων της και του Δυτικού καπιταλισμού.

Θα συνιστούσε κάτι τέτοιο ηθική αυτοκτονία του ελληνισμού.

Αλλά, βέβαια, αν η απόφαση Τσίπρα και Αναστασιάδη απέτρεψε προς το παρόν μια καταστροφή, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποτραπεί μέχρι τέλους με την πολιτική που ακολουθούν παντού αλλού, περιλαμβανομένων και των ελληνοαμερικανικών και ελληνοϊισραηλινών σχέσεων.

Στην εποχή Πιουριφόι και βάλε οι πολιτικοί μας

Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό είναι δυστυχώς σήμερα στην διανοητική κατάσταση της δεκαετίας του 1950. Γι’ αυτούς ο Διεθνής Νταβατζής (ΗΠΑ) είναι και θα μείνει ο αναμφισβήτητος διεθνής ηγεμών, που κερδίζει πάντα στο τέλος.

Δεν βλέπουν την ήττα της Αμερικής και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, ήττα πολύ σημαντικότερη από αυτή στο Βιετνάμ.

Δεν βλέπουν την οικονομική ανάδυση της Κίνας και του παγκόσμιου Νότου, δεν βλέπουν τη στρατιωτική επανάκαμψη της Ρωσίας, δεν βλέπουν την αποσύνθεση της Δυτικής πολιτικής ακτινοβολίας (Τραμπ, κρίση ΕΕ κ.λπ.).

Κι έτσι, όχι μόνο δεσμεύουν απόλυτα και χωρίς κανένα αντάλλαγμα τη χώρα (για την ίδια, όχι για τους ίδιους) στο χειρότερο στρατόπεδο, τη δεσμεύουν και στο στρατόπεδο που πιθανώς θα χάσει στο τέλος, χωρίς φυσικά κανείς να μπορεί να είναι σίγουρος (γι’ αυτό η κάθε είδους μονοφαγία πρέπει να αποφεύγεται και στις δίαιτες και στην εξωτερική πολιτική). Στο στρατόπεδο μάλιστα που, αν νικήσει στο τέλος, δεν θα αφήσει περιθώρια ύπαρξης σε κανένα έθνος του κόσμου.

Αυτό δηλαδή που έπαθαν οι Κούρδοι, βάζοντας τα αυγά τους στο καλάθι ΗΠΑ και Ισραήλ και γνωρίζοντας τώρα μια ακόμα τραγωδία. Πριν από αυτούς την έπαθαν ο Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου (με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις), ο Ιωαννίδης (με το Κυπριακό) και άπειροι άλλοι που εμπιστεύτηκαν την Αμερική, χωρίς το παράδειγμά τους φαίνεται να έχει χρησιμεύσει σε κανέναν!

Κίνδυνος ανυπολόγιστης εθνικής καταστροφής

Αυτή η κατάσταση, υπό τις παρούσες εθνικές και διεθνείς συνθήκες, εμπεριέχει τον ορατό κίνδυνο ανυπολόγιστης εθνικής καταστροφής, αν όχι απότομου τερματισμού του βίου του ελληνικού έθνους κράτους.

Η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις κάθε είδους αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, εκχωρεί τη γεωπολιτική υπεραξία της χώρας στην Αμερική (και το Ισραήλ), εγκαθιστά ξένες δυνάμεις στην καρδιά της ελληνικής άμυνας, τη Θράκη, το ανατολικό και το κεντρικό Αιγαίο, δυνάμενες να καθορίζουν απόε κει τι βλέπουν και τι δεν βλέπουν και πως ενεργούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ελληνικός γεωπολιτικός χώρος είναι ίσως το τελευταίο όπλο που έχει η χώρα για να διαπραγματευτεί με τους Δυτικούς (περιλαμβανομένων των ΗΠΑ λόγω ΔΝΤ) που την κατέστρεψαν, την οικονομική σωτηρία της, μιμούμενη αυτό που κάνει ο “τρελλός Ερντογάν”.

Η κυβέρνηση φτιάχνει μια δεύτερη και ακόμα πιο επικίνδυνη Σούδα στην Αλεξανδρούπολη, άμεσα ενταγμένη στην προετοιμασία πυρηνικού πολέμου κατά της Ρωσίας.

Ίσως οι πολιτικοί και οι στρατωτικοί μας λένε: Άν δεν γίνει ο πόλεμος, κανείς δεν θα μας πει τίποτα και θα έχουμε κερδίσει, οι ίδιοι, όχι η χώρα, το όφελος από τις τεράστιες εξυπηρετήσεις προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Αν γίνει ο πόλεμος και εξαερωθεί η Ελλάδα, δεν θα υπάρχει κανείς να μας πει τίποτα.

Θυμίζουμε με την ευκαιρία  ότι προ είκοσι ετών, “διακινούνταν” σε πολιτικούς κύκλους της χώρας, η made in USA ιδέα μιας ανεξάρτητης Θράκης, αποτελούμενης από την ανατολική (τουρκική), δυτική (Ελληνική) και βόρεια (βουλγαρική).

Η Αθήνα προχωρά σε εξοπλισμούς που βαθαίνουν την εξάρτηση της από τους Αμερικανούς για το αν και πως θα λειτουργήσουν τα ελληνικά όπλα, και τη δεσμεύουν μακροχρόνια στην εξάρτηση από την πλέον πολεμοχαρή πτέρυγα του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος. Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα αποκτά μείζον στρατηγικό πλεονέκτημα με την διαφοροποίηση των πηγών εξοπλισμού της.

Ο κίνδυνος εμπλοκής σε πυρηνική σύγκρουση και εξαΰλωσης της Ελλάδας

Ολόκληρη η χώρα χάνει τη δυνατότητα να καθορίζει η ίδια την άμυνά της, αλλά και γίνεται στόχος ενδεχόμενης πυρηνικής επίθεσης, που δεν μπορεί πλέον να αποκλεισθεί, σφτιχταγκαλιασμένη όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της με τους Αμερικανούς.

Χθες, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τυχόν στρατιωτική τους επίθεση στη Συρία μπορεί να έχει τις “σοβαρότατες” των συνεπειών. Είχε προηγηθεί προ είκοσι ημερών πολύ ασυνήθιστη ανακοίνωση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου που προειδοποιούσε τους Αμερικανούς ότι αν δεχθούν επίθεση Ρώσοι που βρίσκονται στη Συρία, θα απαντήσει εναντίον των συστημάτων από τα οποία θα γίνει η επίθεση. ‘Ολα αυτά στο χειρότερο κλίμα μεταξύ των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων που  υπήρξε ποτέ, ακόμα και συγκρινόμενο με τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ένας Ελληνοτουρκικός Πόλεμος για λογαριασμό ΗΠΑ και Ισραήλ;

Η εμπλοκή της Ελλάδας και της Κύπρου άμεσα, δια των στρατιωτικών βάσεων με τις οποίες γεμίζει όλη η χώρα, δεν είναι ο μόνος τρόπος να εμπλακεί η Αθήνα στη μεσανατολή κρίση. Ο δεύτερος τρόπος που έχει τώρα εμφανισθεί είναι αν οι ΗΠΑ και οι πιο εξτρεμιστικές δυνάμεις στην ηγεσία του Ισραήλ αποφασίσουν ότι χρειάζονται μια ελληνοτουρκική σύρραξη, κυρίως για να τιθασσεύσουν την Άγκυρα, στα πλαίσια της στρατηγικής του Χάους που εφαρμόζουν από το 2003 στη Μέση Ανατολή.

Η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά μπορεί να οδηγήσει σε (σχεδιασμένη) τελική κατάρρευση όποιου στοιχείου έχει απομείνει από το δημοκρατικό πολίτευμα, τερματίζοντας με πολεμική καταστροφή και κακήν-κακώς στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ, το ελληνικό “κοινωνικο-οικονομικό πείραμα” που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010.

Θα είναι πιθανώς το τέλος του ελληνικού έθνους-κράτους, αλλά και η αρχή διάλυσης της ΕΕ στα εξ ων συνετέθη, όχι από μια εξέγερση των λαών εναντίον της, αλλά στα πλαίσια γενίκευσης του Χάους από την πιο εξτρεμιστική νεοσυντηρητική πτέρυγα του δυτικο-ισραηλινού κατεστημένου. Είναι αυτή που ακριβώς τοποθέτησε τον Μπόλτον, αποδεδειγμένο ψεύτη στην περίοδο του πολέμου κατά του Ιράκ, οπαδό του προληπτικού (πυρηνικού) πολέμου κατά της Κορέας, οπαδό του πολέμου κατά του Ιράν και της Συρίας, μεταξύ των δυνάμεων που ετοίμασαν το πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, στη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών μας και των στρατιωτικών μας έντιμοι και πατριώτες άνθρωποι, να σταματήσουν κινδύνους που υπερβαίνουν οτιδήποτε έχουμε γνωρίσει ως τώρα

Αθήνα, 9 Απριλίου 2018

(*) Προ ενός μηνός περίπου έγραψα ένα άρθρο με τον τίτλο “Προβοκάτσια” αποδεικνύοντας με στοιχεία ότι γίνεται συστηματική διαστρέβλωση γεγονότων, διασπορά ψευδών ειδήσεων, μεθοδική καλλιέργεια κλίματος ότι επίκειται και είναι αναπόφευκτος ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος.
Πρόκειται για μια κλασική μέθοδο προβοκάτσιας που λέγεται “αυτοεκπληρούμενη προφητεία” και άρχισε να την εφαρμόζει ο ίδιος ο Αμερικανός Πρέσβης, για να τον ακολουθήσουν από πίσω με χαρακτηριστική πειθαρχία και κάμποση τερατολογία, που είναι αδύνατον να ελέγξει ο μέσος άνθρωπος, sites, γνωστοί σχολιαστές, δήθεν αναλυτές κ.λπ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υφίσταται τουρκικός αναθεωρητισμός και επεκτατισμός και απειλή, όχι τώρα, από δεκαετιών. Άλλο αυτό και άλλο να γράφεις ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν αύριο απόβαση στο Καστελόριζο, επικαλούμενος δήθεν πηγές.
Απάντησε με στοιχεία σε όλα αυτά ο Σάββας Καλλεντερίδης, αναφέροντας ότι οι βασικές μονάδες που θα μπορούσαν να αναλάβουν επιθετική επιχείρηση κατά του Καστελόριζου είναι στο Αφρίν της Συρίας. ‘Ελα όμως που ουδείς πτοήθηκε. Πάλι τις προάλλες μια σοβαρή υποτίθεται εφημερίδα αφιέρωσε όλη την πρώτη σελίδα της στην κατάληψη του Καστελλόριζου.
Δημιουργείται, δηλαδή, προφανώς καθ’ υπαγόρευση συγκεκριμένων διεθνών δυνάμεων, ένας μηχανισμός που δεν χρειάζεται για να αντιμετωπισθεί ο τουρκικός επεκτατισμός, αλλά για να πάνε οι δύο χώρες σε πόλεμο και αμοιβαία καταστροφή, χωρίς να καταλάβουν πως έγινε.
Αλλά και ταυτόχρονα υπονομεύει τη δυνατότητα εθνικής άμυνας και την ψυχική ενότητα του λαού, όταν πράγματι αντιμετωπίσει η χώρα απειλή, κατά το γνωστό “Ο λύκος και τα πρόβατα”

Διαβάστε επίσης

Aπιστευτο και ομως αληθινο: Καταργουν το ελληνικο κρατος. Kανουν στοχο ολη τη χωρα!

Η Προβοκατσια

The dangerousness of John Bolton

US-Israeli Neocons risk a Nuclear World War. Is there anybody to stop them?

Υποθεση Σκριπαλ: Προσπαθεια δημιουργιας κλιματος για επιθεση στη Συρια;