«Τα ΜΜΕ της Αθήνας συνειδητά παραπληροφορούν για την κατάσταση στα νησιά»

Åðåéóüäéá ìåôáîý ôçò áóôõíïìßáò êáé êáôïßêùí ðïõ áíôéäñïýí óôçí êáôáóêåõÞ êëåéóôÞò äïìÞò óôïí ÌáíôáìÜäï óôçí ðåñéï÷Þ ÊáñÜâá, ÔåôÜñôç 26 Öåâñïõáñßïõ 2020 (EUROKINISSI/ ÈÙÌÁÓ ÌÁÌÁÊÏÓ)

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Χριστόφα

26/2/2020

Τα ΜΜΕ στηρίζουν την επικοινωνιακή απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να παρουσιάσει τους νησιώτες που διαμαρτύρονται ως ακραίους, κατήγγειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Χριστόφας μιλώντας “Στο Κόκκινο” και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Εδώ και δύο ημέρες βλέπουμε να έρχονται στα νησιά μας στρατιές ΜΑΤ, είπε ο κ. Χριστόφας, τέτοια καταστολή δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, ακόμη κι όταν ήμουν στην Αθήνα, παίρνοντας μέρος σε διαδηλώσεις και πορείες … Αυτό που βλέπω τις τελευταίες ώρες στη Λέσβο δεν το έχω ξαναζήσει ούτε στις πορείες για το Πολυτεχνείο.

Κατήγγειλε μάλιστα τα ΜΜΕ που παίζουν κάποια λίγα δευτερόλεπτα από τις διαμαρτυρίες, όπου ορισμένοι λιγοστοί από τους διαμαρτυρόμενους πετούν πέτρες. Αυτό γίνεται με σκοπό να περάσουν ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα. Γίνεται μια επικοινωνιακή απόπειρα να φανούμε ακραίοι και ότι δε θέλουμε λύση, όπως είπε.

Στα νησιά, συνέχισε, διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και λέμε φτάνει πια! Δεν μπορούμε στα νησιά να είμαστε πολίτες β κατηγορίας. Ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση.

Θέλουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα σύμμαχο στην προσπάθειά μας, καθώς είναι οριακή η κατάσταση και για μας και για τους πρόσφυγες, συνέχισε, καθώς ενώ πέρυσι τον Μάιο η Μόρια είχε 6.000 κόσμο, τώρα έχει πάνω από 22.000 και δεν φαίνεται κανένα φως στον ορίζοντα. Ακούμε λόγια, λόγια και την ίδια ώρα ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται.

Πηγή: https://www.stonisi.gr/post/7183/ta-mme-ths-athhnas-syneidhta-paraplhroforoyn-gia-thn-katastash-sta-nhsia

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα χάνει τα νησιά της