Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Με την επίκληση πως ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ ήταν εκεί «εκτός υπηρεσίας (…) για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο» απαντάει η Αστυνομία στις καταγγελίες για την παρουσία του μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου!

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και φαίνεται να εντάσσεται (με την «κάλυψη» της… ιδιωτικής επίσκεψης στην ΑΣΟΕΕ) στο δόγμα «νόμος και τάξη» και μέσα στα πανεπιστήμια. Με λίγα λόγια, για την κυβέρνηση και την αστυνομία φαίνεται… φυσιολογικό ένας αστυνομικός (ακόμα και… «εκτός υπηρεσίας») να τραβάει όπλο και να απειλεί φοιτητές.

Την παρουσία του οπλισμένου αστυνομικού με πολιτικά στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ και τη «φυγάδευση» του από τα ΜΑΤ καταγγέλλει με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ και αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού της “Ασφάλειας” στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος με το όπλο στο χέρι άρχισε να σημαδεύει κόσμο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου αστυνομικού προστατεύτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που τον φυγάδευσαν και προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης μέσα στο προαύλιο και ενώ διεξάγονταν μαθήματα στη σχολή

Είναι ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην ένταση της καταστολής, στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με στόχο να τρομοκρατήσει τους νέους και τις νέες, να ενισχύσει το κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας ενάντια στη συλλογική διεκδίκηση και δράση. Καλούμε όλους τους φοιτητές, τη νεολαία, να απαντήσουν με ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για σπουδές και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση της, προκλητικά και σε μια τελείως διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων, καλύπτεται πίσω από την επίκληση πως «αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο». Συγκεκριμένα:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος. Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Πηγή: https://www.imerodromos.gr/i-el-as-epivevaionei-oti-astynomikos-travixe-oplo-stin-asoee-alla-itan-ektos-ypiresias/