Αίσχος. Μείζων κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια οι τεράστιες παραχωρήσεις στις ΗΠΑ. Καταργούν ουσιαστικά το ελληνικό κράτος

Δώρο 40 χρόνια κάνει η κυβέρνηση στον Αμερικανικό Στόλο!

Για να ελλιμενίζεται ο Αμερικανικός Στόλος στην Αλεξανδρούπολη

19 Φεβρουαρίου 2020

Δεν μιλάμε για τίποτα πενταροδεκάρες… αλλά για μάτσο εκατομμύρια ευρώ! Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών από τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, παρατείνονται οι συμβάσεις παραχώρησης που έχει υπογράψει κάθε Οργανισμός Λιμένος από τα 20 στα 60 χρόνια!

Ο λόγος; Δεν τον κρύβουν: Για να αυξηθούν οι περίοδοι απόσβεσης των επενδύσεων που θα κάνουν υποχρεωτικά οι επενδυτές και να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία η παραχώρηση για τους παραχωρησιούχους!

Το… κλειδί είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που θα είναι πλέον ο… Ναύσταθμος του Αμερικανικού Στόλου για να ελέγχει στα κρίσιμα Δαρδανέλια και στον Εύξεινο Πόντο ό,τι πλέει από τουρκικά και ρωσικά πλοία. Πρόσφατα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ είχε πάει στην Αλεξανδρούπολη για… επιθεώρηση.

Τα λιμάνια που παραχωρούμε είναι της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Ελευσίνας, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου, της Καβάλας, της Κέρκυρας, του Λαυρίου, της Πάτρας και της Ραφήνας. Λιμάνια όπου… κυκλοφορεί ο Έκτος Στόλος…

Διαβάστε επίσης

Όλο και πιο εξωφρενικές οι αμερικανικές απαιτήσεις. Καμιά αντίσταση από κυβέρνηση και αντιπολίτευση!