Απειλούν το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού με έξωση

Metropolitan Community Clinic at Helliniko area, providing voluntary and free medical assistance to the uninsured and the poor, Athens, Greece, December 2014 / Ìçôñïðïëéôéêü Êïéíùíéêü Éáôñåßï Åëëçíéêü, åèåëïíôéêÞ ðñïóöïñÜ ðåñßèáëøçò óå Üðïñïõò êáé áíáóöÜëéóôïõò áóèåíåßò, ÁèÞíá, ÄåêÝìâñéïò 2014

Αναδημοσιεύουμε από την Εφημερίδα των Συντακτών το ρεπορτάζ για το επιχειρούμενο κλείσιμο του Κοινωνικού Ιατρείου, με μία όμως απαραίτητη διευκρίνηση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Αν.Ελλ. δεν έκανε τίποτα για να σώσει το Κοινωνικό Ιατρείο. Αυτό που έκαναν οι συντελεστές του Ιατρείου, πρωτοπόροι της κοινωνικής αλληεγγύης στη χώρα μας, ήταν να διεθνοποιήσουν το θέμα. Φοβούμενοι τις επιπτώσεις, ότι δηλαδή θα κατηγορούνταν διεθνώς για αναλγησία, οι Πιστωτές είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί το Ιατρείο αν δεν του βρούνε καινούριο χώρο για να πάει.
ΔΚ

Απειλούν το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού με έξωση

Ντάνι Βέργου
17/2/2020

Αιφνίδιο θάνατο επιχειρεί να επιφέρει για δεύτερη φορά στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) η «Ελληνικό Α.Ε.». Με δύο επιστολές της ζητά από το ΜΚΙΕ την «άμεση εκκένωση», μέχρι τις 15 Μαρτίου, του χώρου όπου στεγάζεται, κάτι που είχε δοκιμάσει και το 2018 χωρίς επιτυχία. Τότε, με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε ακυρωθεί το τελεσίγραφο της εταιρείας.

Το νέο τελεσίγραφο στάλθηκε στο ΜΚΙΕ στις 31 Ιανουαρίου και έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Επικαλείται πως «ήδη από τον Μάιο του 2018 έχει ενημερωθεί το Μητροπολιτικό Ιατρείο προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία μετεγκατάστασής του».

Ακολούθησε δεύτερη επιστολή της «Ελληνικό Α.Ε.» προς το ΜΚΙΕ στις 14 Φεβρουαρίου, στην οποία ανακοινώνεται πως «επίκειται η έναρξη των εργασιών της επένδυσης και ειδικότερα των εργασιών κατεδάφισης» και άρα «ο χώρος ο οποίος καταλαμβάνεται από το ΜΚΙΕ θα πρέπει να παραδοθεί ελεύθερος από χρήση και εξοπλισμό προς την Ελληνικό Α.Ε.» το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην ίδια επιστολή, η «Ελληνικό Α.Ε.» ανακοινώνει στο ΜΚΙΕ και το χρονικό όριο για την έξωσή του και κλείνει με την προτροπή «για την άμεση και ομαλή ολοκλήρωση της μετεγκατάστασής του»!

«Μετά το πρώτο τελεσίγραφο το 2018, η προηγούμενη κυβέρνηση μας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα φύγουμε αν δεν υπάρξει μετεγκατάστασή μας. Μάλιστα, μας έλεγαν ότι θα βρεθεί χώρος από την “Ελληνικό Α.Ε.”», λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, ένας εκ των ιδρυτών του Ιατρείου. Με αυτό δεδομένο, το ΜΚΙΕ, μας λέει ο Γ. Βήχας, έχει ήδη ετοιμάσει και πρόκειται να αποστείλει σήμερα επιστολή στην «Ελληνικό Α.Ε.», στην οποία επισημαίνει ότι «η προθεσμία αφορά την “Ελληνικό Α.Ε.” και όχι το ΜΚΙΕ».

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/231618_apeiloyn-koinoniko-iatreio-ellinikoy-me-exosi