Οι φαντάροι λένε όχι στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Μήνυμα στρατευμένων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις

15 Φεβρουαρίου 2020

Στη συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις συμμετείχαν φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους στην Αττική καθώς και αδειούχοι από τον Εβρο και τα νησιά του Αιγαίου. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα των φαντάρων , το οποίο έχει ως εξής:

«Οι φαντάροι που υπηρετούμε σήμερα τη θητεία μας βιώνουμε από πρώτο χέρι την αύξηση της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στις καθημερινές συζητήσεις μας εκφράζεται έντονα ο προβληματισμός για το “τι θα γίνει”, αν θα έχουμε θερμό επεισόδιο, τι δουλειά έχουμε στη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους φαντάρους και τη νεολαία σήμερα ότι χωρίς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση είμαστε χαμένοι. Οτι τάχα το ΝΑΤΟ είναι ο προστάτης μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

ΔΕΝ πείθουν κανέναν. Η ίδια η Ιστορία μας τους διαψεύδει.

Αλλωστε, από πότε η ελληνική αστική τάξη είναι το θύμα;

Συμμετέχει και διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο από την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, όπως με την αποστολή “Patriot” στη Σαουδική Αραβία, τα σχέδια για στρατεύματα στη Λιβύη, τα πλοία στον Περσικό Κόλπο, τα αεροπλάνα στη Βόρεια Μακεδονία, τη συμμαχία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.

Οι περισσότεροι φαντάροι γυρίζουν την πλάτη στις επικίνδυνες μεθοδεύσεις, οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο εμάς και το λαό. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή αποδεικνύουν ότι ο εφησυχασμός που καλλιεργείται είναι ψεύτικος. Οτι όσο η χώρα μας μεγαλώνει το “Αμερικανικό Αποτύπωμα” τόσο αυξάνουν τα σύννεφα του πολέμου.

Αυτό έρχεται να κάνει η κατάπτυστη Συμφωνία με τους Αμερικανούς για τις βάσεις.

Οι φαντάροι , οι ναύτες και οι σμηνίτες εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Διαδηλώνουμε σήμερα μαζί με το λαό:

  • Ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία, έξω οι βάσεις, όχι πυρηνικά στον Αραξο
  • Καμιά αποστολή στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη
  • Επιστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
  • ΟΧΙ στην εναέρια αστυνόμευση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Βόρεια Μακεδονία».

Πηγή: www.rizospastis.gr