Βρούτσης: ‘Ολα στους εκδότες, τίποτα στους εργαζόμενους

Εναντίον εισφοράς 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ ο Γιάννης Βρούτσης

10 Φεβρουαρίου 2020

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης «επέκρινε την καθιέρωση τέλους 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, αποδίδοντάς το στις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και πάντως επιφυλάχτηκε για τις δικές του ενέργειες, μετά την έκδοση της απόφασης επί της προσφυγής στο ΣτΕ, που εκκρεμεί».

Αυτό ακριβώς ήταν το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Χανιώτικα Νέα» και αφορούσε τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας με τους εκδότες περιφερειακού Τύπου, μελών του ΣΗΠΕ και της ΕΙΕΤ, πριν από λίγες ημέρες. Οι εκδότες περιφερειακών εφημερίδων, που δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτε για τη δική τους ασφάλιση αλλά και των εργαζομένων τους στον ΕΔΟΕΑΠ , ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλλά και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών!

Ο υπουργός Εργασίας τάχθηκε μαζί τους σχεδόν σε όλα, δηλώνοντας πως η αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου «Εργάνη 2» και να προβλεφθεί πόρος για τις περιφερειακές εφημερίδες. Είναι φανερό πως οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν τη δική τους ατζέντα στις επαφές τους με τους εκδότες.

Πηγή: www.typologies.g

Διαβάστε επίσης

Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις όλου του κόσμου στο πλευρό του ΕΔΟΕΑΠ