Στηρίζουμε το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων: 10 βιβλία με 15 ευρώ

Για να ενισχυθεί η μετακίνηση σε μόνιμο χώρο, από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ.

5 Ιανουαρίου 2020

Από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ, ανακοίνωσε το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, προσπαθώντας να εξοικονομίσει χρήματα ώστε να καταφέρει να βρει μόνιμη στέγη.

Την προσφορά ανακοίνωσε, μέσω της σελίδας στο φέισμπουκ. Σύμφωνα με την ανάρτηση, από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ, «προσφορά που ελπίζουμε να καλύψει τις ανάγκες για τη μετακίνηση στο μόνιμο χώρο» έγραψε.

Αυτή τη στιγμή το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 132. Η ιστορία του ξεκινάει από τον Λεωνίδα Κουρσούμη, ο οποίος εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά με την κρίση βρέθηκε χωρίς δουλειά και, μη μπορώντας να συμπληρώσει τα ένσημά του για σύνταξη, βρέθηκε και χωρίς στέγη για 8 μήνες.

Ο κύριος Λεωνίδας είναι 68 χρονών και σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τους μήνες που περιπλανιόταν στους δρόμους της Αθήνας, ξεκίνησε να μαζεύει πεταμένα βιβλία από τα σκουπίδια και τα πουλούσε στο Μοναστηράκι για λίγα ευρώ, ενώ στη συνέχεια έστεισε το μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, το οποίο, εκτός από βιβλία, έχει και άλλα μικροαντικείμενα.

Η συλλογή των βιβλίων του παλαιοβιβλιοπωλείου μετρά σήμερα πάνω από 25.000 τίτλους -όταν ο κ. Κουρσούμης ξεκινούσε είχε στη διάθεσή του μόλις 2.500 βιβλία.

Όλα τα βιβλία, πλην κάποιων λευκωμάτων, πωλούνται στην τιμή των 2 ευρώ. 

Δείτε ένα βίντεο με τον Λεωνίδα Κουρσούμη: 

Πηγή: https://www.womantoc.gr