Εθνική Ενότητα. Yπέρ Ισραήλ και EastMed

Θετικός απολογισμός της αντιπολίτευσης -πλην ΚΚΕ- για τον EastMed

2.01.2020
ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής επισημαίνουν τη σημασία του αγωγού EastMed για την ευρύτερη πολιτική και οικονομική συνεργασία στην περιοχή που μπορεί να αναδείξει τη χώρα σε παράγοντα ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. • Τους κινδύνους για τους εργαζομένους, αλλά και από πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας σε ενεργειακούς ανταγωνισμούς επισημαίνει το ΚΚΕ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/225337_thetikos-apologismos-tis-antipoliteysis-plin-kke-gia-ton-eastmed

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: Μόνο νέους κινδύνους για τους λαούς φέρνει η συμφωνία για τον αγωγό East Med

2.01.2020
Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου και ενδεχομένως στη συνέχεια της Ιταλίας, με την εποπτεία των ΗΠΑ, για τον αγωγό East Med, που προορίζεται για την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, υπηρετεί τους ενεργειακούς κολοσσούς και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών στην περιοχή.
Οι κυβερνητικές ενέργειες, που γίνονται στο όνομα της αντιμετώπισης των απαράδεκτων διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, περιπλέκουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση που βάζει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Εμπλέκουν ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας στα ατλαντικά σχέδια μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων απ’ το ρωσικό φυσικό αέριο, στον “ενεργειακό πόλεμο” των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τη Γερμανία, που διεξάγεται στο έδαφος της Ευρώπης. Εμπλέκουν επίσης τη χώρα μας στις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου και Παλαιστινιακής αρχής για τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.kke.gr/oikonomia/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_sxetika_me_th_symfonia_gia_ton_agogo_east_med?morf=1&tab=1

Ελληνική Λύση: Δεν γίνεται EastMed χωρίς την Ιταλία

2.01.2020
Αιχμές για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό EastMed αφήνει η Ελληνική Λύση, κάνοντας λόγο για φιέστα με την απουσία της Ιταλίας, της χώρας δηλαδή που θα καταλήξει ο αγωγός.
«Όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μιλούσε για αυτά που συμβαίνουν σήμερα, το 2007 η Νέα Δημοκρατία δεν άκουγε, ενώ τώρα πραγματοποιεί μία φιέστα, στην οποία μας λένε από πού θα ξεκινήσει ο αγωγός, αλλά δεν μας λένε πού θα καταλήξει. Ενώ η συμμετοχή της Ιταλίας στην συμφωνία κρίνεται απαραίτητη, αφού εκεί θα καταλήξει ο αγωγός, η γειτονική χώρα μάς “στέλνει” μόνο “ευχολόγια” για την επιτυχία του έργου, δίχως όμως να βρίσκεται κάποιος αντιπρόσωπός της σήμερα στην Ελλάδα», υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο: https://www.voria.gr/article/elliniki-lisi-den-ginete-eastmed-choris-tin-italia

Βελόπουλος: Ο αγωγός East Med θα προκαλέσει διαμελισμό της Ελλάδας


Σε προεκλογική ομιλία του στο Ηράκλειο στις 23/3/2019, ο Κυριάκος Βελόπουλος ισχυρίστηκε πως ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, θα προκαλέσει διαμελισμό της Ελλάδας.
Είναι αλήθεια;
Το περασμένο Δεκέμβριο, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ κατέληξαν σε διακρατική συμφωνία για τον αγωγό EastMed που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στις αγορές τις Ευρώπης. Πρόκειται για μια συμφωνία που προσυπογράφει σχεδόν στο σύνολό της η Ευρωπαϊκή Ένωση (μόνο η Ιταλία έχει διατυπώσει επιφυλάξεις) και οι ΗΠΑ, που αποσκοπεί να βοηθήσει στην ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/03/25/velopoulos-eastmed/

Πράσινοι Αλληλεγγύη: ΕastMed – επικίνδυνες μεθοδεύσεις για το κλίμα και την ειρήνη

3/01/2020
Η ΝΔ συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα των εξορύξεων και των διεθνών σχέσεων και εξαρτήσεων της χώρας, πολιτικών και ενεργειακών, μετατρέποντας τη χώρα σε σταυροδρόμι εξορύξεων και αγωγών. Την ίδια στιγμή που αναπτύσσει  ρητορική κατά της κλιματικής αλλαγής, βουλιάζει επίσης στα ορυκτά καύσιμα που τη δημιουργούν. Αδιαφορούν για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας από  τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, με στόχους που είναι εφικτοί μόνο αν το 80% των ήδη γνωστών αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου μείνει κάτω από τη γη, αλλά και από τον ευρωπαϊκό στόχο για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://prasinoi.gr/