Περιφρόνηση στην κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού

Την Τετάρτη περνάει ΚΑΣ η απόφαση της κυβέρνησης να ξηλώσει τα αρχαία του μετρό

12 Δεκεμβρίού 2019

Μετά από μια σειρά απίστευτων μεθοδεύσεων, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο όπως τότε αποκάλυψε η parallaxi και συνεχίστηκαν τον Αύγουστο με την αλλαγή της σύνθεσης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με μια απόλυτα βολική σύνθεση, μέλη της οποίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή εμπλεκόμενα σε δικαστικές διερευνήσεις για σκάνδαλα και έφτασε στην σημερινή, όχι φυσικά τυχαία χρονικά, ανακοίνωση σειράς χρηματοδοτήσεων σε αρχαιολογικά σημεία της Μακεδονίας ως αντίδωρο για το έγκλημα που θα γίνει στην πόλη, έφτασε η ώρα της αναμέτρησης με την αλήθεια.

Έτσι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, εκτός απροόπτου, πρόκειται να συζητηθεί στο ΚΑΣ η τεχνική έκθεση απόσπασης των αρχαιοτήτων που θα γίνει με τη μέθοδο του τεμαχισμού, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αφαιρεθούν από τα έγκατα της Εγνατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη του ΚΑΣ δεν έχουν πάρει καν στα χέρια τους την έκθεση ώστε να προλάβουν να τη μελετήσουν και να αποφασίσουν για αυτήν.

Στην συνεδρίαση που θα ληφθεί η προαποφασισμένη λύση από μέλη φιλικά προς αυτήν πρόκειται να παρεβρεθεί όπως ήδη ανακοίνωσε μέσω του facebook ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού Γιάννης Τσακοπιάκος. Ο κ. Τσακοπιάκος με σειρά υπουργικών αποφάσεων διαδοχικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχε θητεύσει από το 2002 έως το 2014 ως πρόεδρος του περίφημου και σκανδαλώδους Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Υπουργείου αλλά και σήμερα είναι μεταξύ των μελών της Ομάδας Εργασίας που συγκρότησε πρόσφατα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «για τον έλεγχο συνθηκών εργασίας καθώς και των κτηριακών εγκαταστάσεων των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη ανάμεσα στις υποθέσεις κακοδιαχείρισης ήταν και η πληρωμή μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας “οικονομικής τακτοποίησης” και “υπεραπασχολήσεων” στα γραφεία υπουργού και γενικής γραμματέως».

Ο κ. Τσακοπιάκος που καλείται να καταθέσει υπέρ της λύσης που προτείνει η υπουργός Πολιτισμού βρίσκεται αντιμέτωπος με κακουργηματικές πράξεις για πέντε σοβαρά αδικήματα ((ατασθαλίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, «εικονικά» δάνεια και βοηθήματα σε ανυποψίαστους υπαλλήλους κοκ) που έγιναν στη διάρκεια της 15ετούς θητείας του ως πρόεδρος, ενώ πρόσφατα ενεπλάκη σε συνέδριο που βαφτίστηκε συνέδριο εν γνώσει της υπουργού με το εξωφρενικό κόστος των 100 χιλ ευρώ. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση του πρόσφατου συνεδρίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας με το ποσό των 100.000 ευρώ!

Πρόσφατα η κ. Μενδώνη διόρισε τον κ. Τσακοπιάκο με την απόφαση της που υπογράφηκε στις 19/09/2019 και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ , στην τριμελή επιτροπή που έργο της είναι «ο έλεγχος των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της κατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων των κεντρικών και περιφερειακών Yπηρεσιών».

Εκτός του κ. Τσακοπιάκου που θα καταθέσει υπέρ της απόσπασης και διερευνάται δικαστικά, να θυμήσουμε ότι στο ΚΑΣ διορίστηκαν όπως αποκάλυψε πριν λίγο καιρό η parallaxi και άλλα πρόσωπα που κατηγορούνται ή ελέγχονται για παρόμοιες πράξεις.

Αυτό το ΚΑΣ θα αποφασίσει την Τετάρτη για το μέλλον των αρχαιοτήτων της πόλης.

Στο ΚΑΣ θα παρεβρεθούν πέντε μέλη της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Μπουτάρης, Παϊσανίδου, Κονιόρδος, Αλεξοπούλου, Δεληγγιάνης) με το δικό τους οπλοστάσιο για την διατήρηση των αρχαιοτήτων αν και η έκβαση μοιάζει από μήνες προαποφασισμένη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός δεν έχει ζητήσει ποτέ τη γνώμη ούτε της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως κατήγγειλε η πρόεδρος των Ελλήνων αρχαιολόγων Τούλα Μαρκέτου ούτε της αρχαιολογικής κοινότητας της χώρας που αντιτίθεται στο προσχεδιασμένο έγκλημα.

Ήδη χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας πυροδοτώντας το διχασμό στην πόλη, είπε πως όσοι καταφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που είναι πλέον το μόνο μέσο που απομένει αν περάσει από ΚΑΣ η απόφαση αποξίλωσης είναι αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχουν συγκοινωνίες στην πόλη!

Πηγή: https://parallaximag.gr/