ΕΛ.ΑΣ. : Το μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς και «προστασίας»

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
12.11.2019

Εισβολές ΕΚΑΜ στη λεωφόρο Κατεχάκη, βομβιστικές επιθέσεις στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, πώληση «προστασίας» μέχρι και σε πρατήρια βενζίνης, επέκταση ύποπτων συναλλαγών σε Θεσσαλονίκη αλλά και σε Μύκονο, καθορισμό των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε μεταμεσονύκτια ραντεβού σε κατοικίες της Βούλας περιλαμβάνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη ιστορία της Αστυνομίας που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».

Πρόκειται για σειρά αναφορών και στοιχείων που αναδεικνύονται το τελευταίο χρονικό διάστημα έπειτα από διαδοχικές δολοφονίες στον χώρο της νύχτας αλλά και την ενέδρα θανάτου σε βάρος ενός 50χρονου επιχειρηματία πριν από δύο εβδομάδες στο Χαϊδάρι. Το μεγάλο «δίκτυο» διαφθοράς στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., που φαίνεται να είχε κάλυψη από πολιτικούς, επιχειρηματίες και κρατικούς λειτουργούς, είχε ορισμένες επαφές και με περιφερειακούς εκκλησιαστικούς παράγοντες προκειμένου να νομιμοποιεί τη δραστηριότητά του και να αποκτά έξωθεν καλή μαρτυρία.

Κερκόπορτα επιόρκων

Η δολοφονία του 50χρονου – η 17η εγκληματική ενέργεια τους τελευταίους 30 μήνες που αποδίδεται σε «συμβόλαιο θανάτου» – σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι. Η ΕΛ.ΑΣ. ήδη πραγματοποιεί δύο παράλληλες έρευνες για την εξιχνίασή της και για τις σχέσεις του επιχειρηματία με στελέχη των αρχών ασφαλείας – και όχι μόνο. Με δεδομένο ότι τους τελευταίους μήνες ήταν στη φρούρησή του τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους θεωρούνται και ύποπτοι για την εξαφάνιση του κινητού του από τον τόπο του εγκλήματος. Κάτι που θεωρείται δείγμα της ισχύος του «δικτύου».

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο 50χρονος μαζί με έναν πρώην αστυνομικό των ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη, που είχε μνημονευθεί στην υπόθεση του «συνδικάτου των εκτελεστών» την περίοδο 1993-1996, έναν επίορκο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην Ομόνοια αλλά και έναν ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων που είχε δολοφονηθεί πριν από 10 χρόνια στα νότια προάστια της Αθήνας, είχαν σειρά μπαρ και λεσχών σε όλη την Αθήνα. Επιπλέον ορισμένοι από αυτούς κάλυπταν κυκλώματα σωματεμπορίας και οίκους ανοχής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.tovima.gr/2019/11/12/society/el-as-to-megalo-kykloma-diafthoras-kai-prostasias-pos-drouse/