Ανάστατη η Κύπρος για την παρακολούθηση από το Ισραήλ

Ανάστατη η Κύπρος από τις παρακολουθήσεις κατασκοπευτικού βαν Ισραηλινής εταιρείας


Ως βόμβα έπεσε στην κυπριακή πολιτική ζωή η αποκάλυψη ότι κατασκοπευτικό βαν σύγχρονης τεχνολογίας, που ανήκε στην Ισραηλινή εταιρεία WiSpear, αλώνιζε στην Κύπρο, με την τελευταία να μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι και προέβαινε σε μαζικές και ποικίλες παρακολουθήσεις νευραλγικών θεσμών και πολιτικών προσώπων.
Το ΑΚΕΛ αφήνει να εννοηθεί ότι το ίδιο και ο Γραμματέας του, Άντρος Κυπριανού, έπεσαν θύματα παρακολούθησης από το συγκεκριμένο βαν.
Αυτήν την ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ φέρονται βαρύτατα εκτεθειμένοι και δέχονται πυρά απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητάνε αξιόπιστη και αμερόληπτη έρευνα σε βάθος, για την υπόθεση του βαν, αληθινή διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.
Δυστυχώς η δορυφοροποίηση της Κύπρου από το Ισραήλ μοιάζει να έχει καταστήσει την Κύπρο ανεξέλεγκτο πεδίο ευρύτατων κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων υπηρεσιών του Ισραήλ και πολυποίκιλων Ισραηλινών κρατικών και ιδιωτικών κέντρων προς εξυπηρέτηση κάθε λογής, μορφής, προέλευσης και σκοπιμότητας αμερικανοισραηλινών πολιτικών, στρατιωτικών, ενεργειακών και νεοψυχροπολεμικών συμφερόντων.
Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν ισραηλινών συμφερόντων μάλλον θα έχει συνέχεια και μπορεί να προκαλέσει μεγάλες πολιτικές ανατροπές στη Λευκωσία, που πιθανόν να έχουν προεκτάσεις και στην Αθήνα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://iskra.gr/

Αυτές είναι οι περιπτώσεις που συνεργάστηκε η Αστυνομία με την εταιρεία των Ισραηλινών του κατασκοπικού βαν

Του Δημήτρη Χατζηιωσήφ
23/11/2019
Διαδοχικές είναι οι αποκαλύψεις σε σχέση τόσο με τη δράση του κατασκοπευτικού βαν, όσο και με τη σχέση της Αστυνομίας με την εταιρεία του κ. Άβνι η οποία στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με του πρώην ισραηλινού πράκτορα, ιδιοκτήτη του βαν. Αρχικά να πούμε πως ο κ. Άβνι είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας NCIS η οποία προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA η Αστυνομία συνεργάστηκε με την εν λόγο εταιρεία σε 3 περιπτώσεις.
Η πρώτη περίπτωση αφορά την πληρωμή από την Αστυνομία ετήσιας συνδρομής στην NCIS από το 2014 μέχρι και το 2016, για λογισμικό το οποίο δίνει τη δυνατότητα στην Αστυνομία για επεξεργασία τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στις περιπτώσεις δικαστικού διατάγματος. Το λογισμικό είχε αγοραστεί από εταιρεία στο εξωτερικό, της οποίας αντιπρόσωπος στην Κύπρο ήταν την περίοδο εκείνη η NCIS.
Η δεύτερη περίπτωση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά την εκμίσθωση υπηρεσιών από την Αστυνομία προκειμένου να παρέχει ασφάλεια στους εορτασμούς του Χάνουκα της εβραϊκής κοινότητας στις 3 Δεκεμβρίου του 2017.
Ενώ η τρίτη περίπτωση αφορά την συνεργασία της Αστυνομίας με της ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε περιπτώσεις διερεύνησης ποινικών υποθέσεων όπως για παράδειγμα μία διάρρηξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις η Αστυνομία πληρώνει τον τεχνικό που εγκατέστησε το κλειστό κύκλωμα προκειμένου να αποκτήσει το υλικό. Μία από αυτές τις εταιρείες που έτυχε να συνεργαστεί η Αστυνομία είναι και η NCIS του προέδρου της εβραϊκής κοινότητας Κύπρου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.cytoday.eu

ΑΚΕΛ: Η Αστυνομία συνεργάζονταν με την ισραηλινή εταιρεία του κατασκοπευτικού βαν!

Στο Προεδρικό μεταφέρθηκε ο σάλος που ξέσπασε για το κατασκοπευτικό βαν. Στις 8:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού για συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα. Ο κ. Κυπριανού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Αστυνομίας με την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία παρακολουθήσεων.
Ευχαριστώντας τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την ενημέρωση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι τέθηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στοιχεία για το κατασκοπευτικό βαν.
Επαναλαμβάνοντας ότι η διερεύνηση πρέπει να πάει μέχρι τέλους, εξήγησε πως η υπόθεση αφορά το κράτος δικαίου, την ασφάλεια των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Έχει τεράστια σημασία να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει την προσωπική ζωή του κανενός», είπε.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://iskra.gr/

Ενημέρωσε κι ενημερώθηκε ο Άντρος… Εξηγήσεις Αρχηγού Αστυνομίας για συνεργασία με Ισραηλινούς

22/11/2019
Στη σκιά των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών καθώς και των ισχυρισμών από πλευράς ΑΚΕΛ ότι στην Εζεκία Παπαϊωάννου γνωρίζουν, πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του Άντρου Κυπριανού με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας.
Ο Άντρος Κυπριανού ενημέρωσε για τα στοιχεία που κατέχει προφορικά και άκουσε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την εξέλιξη των ερευνών.
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θέσαμε και εμείς ενώπιον του Αρχηγού και του Προέδρου της Δημοκρατίας διάφορα στοιχεία που έφτασαν ενώπιον μας και θέλω να πιστεύω ότι θα τους βοηθήσουν στη διερεύνηση σε μεγαλύτερο βάθος» είπε αναχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://cyprustimes.com/

Πώς πήρε την άδεια οπλοφορίας ο Ισραηλινός κατάσκοπος

19 Νοεμβρίου 2019
Με τη σύμφωνο γνώμη του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου παραχωρήθηκε άδεια οπλοφορία στο στέλεχος της εταιρείας, η οποία κατέχει το «επίμαχο» κατασκοπευτικό βαν που κατέσχεσε η Αστυνομία.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Χαραυγή», καταλυτικό ρόλο στην έγκριση για άδεια φέρεται να διαδραμάτισε ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να παρακάμψει αρχική αρνητική θέση της Αστυνομίας.
Κι αυτό γιατί αρχικά η αίτηση απορρίφθηκε δυο φορές από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ασφάλειας της Αστυνομίας, στη βάση πληροφοριών για δραστηριότητές του.
Ο Ισραηλινός πρώην μυστικός πράκτορας επικαλέστηκε, για την αίτηση άδειας οπλοφορίας, τις ανάγκες φρούρησης του κτηρίου όπου στεγάζεται η Συναγωγή στη Λάρνακα, ωστόσο η Συμβουλευτική Επιτροπή άναψε κόκκινο, καθώς δεν πληρούσε ισχύοντα κριτήρια όπως η μόνιμη διαμονή, αλλά και στη βάση πληροφοριών, όπως αναφέραμε, για την ευρύτερη δράση του.
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.philenews.com/