Κάτι πάρα πολύ κακό θα συμβεί, στο τέλος, στην Ελλάδα. Τώρα μας μπλέκουν και στους πολέμους της Μέσης Ανατολής

F-16 της ΠΑ σε αποστολή κατά της ρωσικής βάσης σε Συρία: Προβληματισμός σε Μόσχα από «εναγκαλισμό» Αθήνας & Ουάσιγκτον

4/11/2019
Έντονη είναι η ρωσική ενόχληση από την αποστολή την 1η Νοεμβρίου δύο ελληνικών F-16 με καθήκοντα προστασίας –συνοδείας ενός αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού B-52H το οποίο πέταξε κοντά στις συριακές ακτές και στην κύρια αεροπορική βάση της RuAF Χμειμίμ στην Λαττάκεια.
Ο προβληματισμός και η όχληση είναι εμφανής καθώς είναι η πρώτη φορά που μαχητικά της ΠΑ πραγματοποιούν αποστολή συνοδείας σε αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό, εκτός του ελληνικού εναέριου χώρου φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Συρίας πριν το αμερικανικό αεροσκάφος κατευθυνθεί στην Ιορδανία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/818356_f-16-tis-pa-stis-syriakes-aktes-entonos-provlimatismos-sti

ΗΠΑ: Μπλέκουν ελληνικά μαχητικά σε εικονικό βομβαρδισμό Ρωσικής βάσης στην Συρία

3/11/2019
Σε επικίνδυνες περιπέτειες μπλέκουν οι Αμερικανοί την Πολεμική Αεροπορία αφού το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 που συνόδευαν τα ελληνικά F-16 πάνω από την Αν.Μεσόγειο επιχείρησε εικονική προσβολή στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία.
Το βομβαρδιστικό των ΗΠΑ Β-52 πέταξε στην ανατολική Μεσόγειο αυτήν την εβδομάδα, προτού κατευθυνθεί προς τη Συρία και στη συνέχεια στην Ιορδανία. Το αεροσκάφος πετούσε με συνοδεία δύο F-16 από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Σύμφωνα με το ρωσικό Avia Pro, το Β-52 έκανε μια απροσδόκητη προσέγγιση στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη δυτική Συρία, πιάνοντας τις ρωσικές δυνάμεις «στον ύπνο».
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://iskra.gr

Διαβάστε επίσης

Φέρτε τώρα την ‘Ελλη πίσω! Διακόψτε άμεσα τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς ΗΠΑ-Ισραήλ!