Η Ρωσία επιστρέφει στα Βαλκάνια

Η Ρωσία στέλνει S-400 στη Σερβία για στρατιωτικές ασκήσεις

24.10.2019

Η Ρωσία στέλνει στη Σερβία πυραύλους S-400 και Pantsir-S για την πρώτη στρατιωτική άσκηση στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει S-400 και πυραυλικά συστήματα Pantsir-S στη Σερβία για να χρησιμοποιηθούν στις πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις σε χώρα του εξωτερικού, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα, Πέμπτη.

Η άσκηση στη σερβική αεροπορική βάση Μπατατζνίκα είναι η δεύτερη φάση της κοινής ρωσο-σερβικής άσκησης που φέρει την ονομασία «Σλαβική Ασπίδα 2019».

Στο πλαίσιο της άσκησης θα δοκιμαστούν δυνατότητες όπως η ανίχνευση, η παρακολούθηση, η κατηγοριοποίηση και η εξολόθρευση εναέριων εχθρικών στόχων που θα πραγματοποιούν ελιγμούς.

Η στρατιωτική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου.

Το S-400 Triumph είναι ένα ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα που από το 2007 βρίσκεται στη διάθεση του ρωσικού στρατού. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Το Pantsir-S είναι ένα αυτοπροωθούμενο αντιαεροπορικό όπλο σχεδιασμένο να παρέχει κάλυψη και άμυνα από αεροσκάφη, ελικόπτερα, όπλα ακριβείας, πυραύλους κρουζ και drones.

Πηγή: https://sputniknews.gr/