Μεγάλοι κίνδυνοι από την 5G κινητής

Τον Νοέμβριο  2018, η μαζική μας αντίδραση με  τις επεμβάσεις μας στη Διαβούλευση, για το νέο  – απαράδεκτο  και εγκληματικό για την Υγεία και το Περιβάλλον – Νομοσχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης  με τίτλο «Aδειοδότηση και Έλεγχος Κατασκευών Κεραιών  (Κινητής Τηλεφωνίας) στην Ξηρά» έφεραν αποτέλεσμα, φρενάροντας και  ακυρώνοντας  την ψήφισή του στη Βουλή, με την επισήμανση μάλιστα  – όπως αναφέρθηκε  στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο – ότι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κος Παππάς  «έκανε πίσω μετά από την αντίδραση των ακτιβιστών». Τώρα μαθαίνουμε ότι το ίδιο ακριβώς νομοσχέδιο, πρόκειται να ψηφιστεί  από την παρούσα Κυβέρνηση, και μάλιστα χωρίς αλλαγές του κειμένου, λόγω «της πίεσης των εταιρειών και του κατεπείγοντος της υπόθεσης » και θα ξαναβγεί  για ελάχιστο χρόνο  στη Διαβούλευσητην επόμενη εβδομάδα, με σκοπό να ψηφιστεί το δυνατόν γρηγορότερα.

Σας καλούμε λοιπόν να αντιδράσουμε όλοι μαζί και πάλι,  ξαναγράφοντας  στη νέα Διαβούλευση (αν όντως πραγματοποιηθεί) τα ίδια ( ή και εμπλουτισμένα )σχόλια, κατά την κρίση σας, σε κάθε άρθρο χωριστά, για άλλη μια φορά. Τα κείμενο του Νομοσχεδίου της προηγούμενης Διαβούλευσης μπορείτε να ανασύρετε από το linkhttp://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=1007και τα Σχόλια όλων μπορείτε να διαβάσετε  «ανοίγοντας» κάθε άρθρο χωριστά.

Από τα Σχόλια του Συλλόγου μας,  σας μεταφέρουμε  εδώ μόνο το τελικό, στο  τελευταίο άρθρο ( υπ’ αριθ. 23)  του Νομοσχεδίου:

1 Νοεμβρίου 2018, 20:24 | ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ»

Τώρα που τελειώνει η Διαβούλευση, καλούμε τον Υπουργό κοΝ.Παππά να αποσύρει το παρόν Νομοσχέδιο και να επιμεληθεί τη σύνταξη άλλου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη γνώμη και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή (για όρια, αποστάσεις, δικαιοδοσίες, Περιβάλλον, 5G κ.λ.π.) των εξειδικευμένων επιστημόνων, αναφορικά με τούς κινδύνους από τις ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, σύμφωνα και με την ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ»

Βάσω Τζαμαλούκα, Πρόεδρος του Δ.Σ.
Πηνελόπη Θεοδωροπούλου-Κακίση, Γραμματέας του Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης

Oι επιστήμονες προειδοποιούν για τους μεγάλους κινδύνους της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας