Ο Μπολσονάρο καταστρέφει τον Αμαζόνιο

Αύξηση κατά 88% της αποψίλωσης του δάσους μόνο τον Ιούνιο

Ο πρόεδρος έχει «αναπτυξιακά σχέδια» για τον πνεύμονα της Γης.

12/07/2019

Τον περασμένο Νοέμβριο όταν οι κάλπες στη Βραζιλία ανέδειξαν τον Ζαϊρ Μπολσονάρο νέο πρόεδρο της χώρας οι ανησυχίες δεν περιορίστηκαν μόνο σε θέματα ακροδεξιάς ρητορικής και αυταρχισμού. Περιβαλλοντικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο προειδοποιούσαν για εχθρικές προς το περιβάλλον πολιτικές, με πρώτο θύμα το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Δυστυχώς η ανησυχία αυτή επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου που είναι εντός των συνόρων της Βραζιλίας αυξήθηκε κατά 88% τον Ιούνιο συγκριτικά με την αντίστοιχη  περίοδο το 2018 ενώ η αυξητική αυτή τάση παρατηρείται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διαστημικής Υπηρεσίας της Βραζιλίας, η αποψίλωση στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη μας έφτασε τα 920τ.χ.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με τις παρούσες εκτιμήσεις, αυτή η αύξηση τον Ιούνιο δεν είναι κάτι τυχαίο αλλά εκτιμάται πως στα τέλη Ιουλίου και σε επίπεδο έτους (Ιούλιος 2018-Ιούλιος 2019) η έκταση που θα έχει αποψιλωθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με την προηγούμενο έτος.

Μόνο τους τελευταίους 11 μήνες η έκταση που έχει αποψιλωθεί έφτασε τα 4565τ.χ κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 15%.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-mpolsonaro-katastrefei-ton-amazonio

Διαβάστε επίσης

Ένας “Χίτλερ” στον Αμαζόνιο. Η Μαύρη Διεθνής απειλεί τον πλανήτη.