Τα τραγικά ευρήματα του ΙΟΒΕ

της Μαρίας Δελιβάνη

Τα ευρήματα της τελευταίας έρυνας του ΙΟΒΕ είναι, όντως, τραγικά για μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα, η οποία μαρτύρησε επί 10 περίπου χρόνια, στα χέρια των “εταίρων της” που την υποχρέωναν να εφαρμόζει προγράμματα, δήθεν σταθεροποίησης της οικονομίας της, και για τα οποία ήδη αυτοί οι “εταίροι” απολογούνται επειδή… ήταν λανθασμένα, και υπόσχονται στο μέλλον να εφαρμόσουν διαφορετικά!

Και οι δικοί μας κυβερνητικοί, τα ακούν και δεν αντιδρούν! Δεν εξοργίζονται για να απαιτήσουν αποζημιώσεις για την καταστροφή του λαού και της οικονομίας, παρότι τι αποζημίωση μπορεί να φέρει πίσω τους δολοφονημένους από τα μνημόνια;

Και να σκεφθεί κανείς ενόσω, από την αρχή αυτών των άθλιων μνημονίων, η υπογράφουσα και όχι μόνο, έγραφε, φώναζε, διοργάνωνε επιστημονικά συνέδρια για να δηλώσει το αυταπόδεικτό, ότι δηλαδή τα μνημόνια θα καταστρέψουν και δεν θα διορθώσουν τα προβλήματα της οικονομίας μας, οι οικονομολόγοι όλων ανεξαιρέτως των μνημονιακών κυβερνήσεων “έβλεπαν να έρχεται η ανάπτυξη”, και εκτελούσαν πιστά και αγόγγυστα τις εξαθλιωτικές συνταγές των μνημονίων. Μιλούσαν, ακόμη, και για….βιώσιμο χρέος!!!

Όχι, και βέβαια όχι. Δεν ήταν διόλου αδιέξοδη η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όταν μας αλυσσόδεσαν με τα δεσμά, και με την έγκριση των δικών μας κυβερνητικών… οι οποίοι αποκλειόταν να μην καταλάβαιναν το αδιέξοδο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι ανάμεσά μας πείστηκαν ότι η σωτηρία μας είναι τα… μνημόνια! Και έτσι φθάσαμε στο τραγικό σήμερα, ύστερα από αιματηρές θυσίες 10 περίπου ετών!

Φυσικά, δεν έχουν τελειώσει οι ταπεινώσεις και οι βασανισμοί μας, μια και τα μνημόνια… έφυγαν, αλλά είναι πάντα μαζί μας. Και θα είναι για δεκαετίες, ακόμη, αν δεν αποφασίσουμε να σπάσουε τα δεσμά μας, να βγούμε έξω στον καθαρό αέρα, και επιτέλους να σταθούμε στα πόδια μας.

Διαβάστε την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, για την Ελλάδα, από 66 σελίδες, για να καταλάβετε το πόσο, εντός και εκτός μας περιπαίζουν, και ότι δε υπάρχει ελπίδα για μας εντός του δηλητηριώδους χώρου των μνημονίων!

Διαβάστε επίσης

ΙΟΒΕ: Απογοητευτικά τα στοιχεία – Το 65% των Ελλήνων μόλις τα βγάζει πέρα