Αναπαντεχη ρωσική παρέμβαση: Εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα, όχι οι Αμερικάνοι

Οι Ρώσοι καλοπιάνουν την Ελλάδα βλέποντας πως αναπτύσσονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, συγκεκριμένα, προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter, με την οποία απαντά στο νομοσχέδιο που προωθούν οι Αμερικανοί γερουσιαστές, τονίζοντας πως η Μόσχα σέβεται και είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο. Με λίγα λόγια, υποστηρίζει ότι δεν κάνει «πλάτες» στην Τουρκία που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα “Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι”. Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;» αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και προσθέτει: «Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Αγκυρα από την Αμερική (Patriot, F-35). Ολα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού».

«Ανοιχτή»

Στη συνέχεια η ρωσική πρεσβεία αναφέρει πως παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα και επιθυμεί την επίλυση των διαφορών στην περιοχή.

«Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Η πώληση στην Τουρκία των S-400 δεν στρέφεται εναντίον τρίτων. Οι ρωσικές θέσεις για την περιοχή παραμένουν αμετάβλητες: υπέρ του διεθνούς δικαίου και κατά των ενεργειών που προκαλούν ένταση. Τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας η Ρωσία, σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες, τη θεωρεί θεμελιώδους σημασίας για επίλυση κάθε είδους διαφοράς».

Πηγή: https://odosdrachmis.gr