“Μαφιοζοποιείται” η Ελλάδα σε όλους τους τομείς

Νέα στοιχεία για την “μαφία των λαϊκών”: Εκβίαζαν παραγωγούς – Απείλησαν ακόμα και αστυνομικούς

6 Απριλίου 2019

Απίστευτο θράσος διακατείχε την «Μαφία των λαϊκών αγορών» που καταδυνάστευε και εκβίαζε παραγωγούς από το 2006 έως σήμερα. Τα μέλη του κυκλώματος απείλησαν ακόμα και υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Ασφάλειας με μεταθέσεις επειδή τους συνέλαβαν.

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Καίριο πλήγμα της Ασφάλειας Αττικής στο παρακράτος που είχαν στήσει ορισμένοι κρατικοί υπάλληλοι επί σειρά ετών με εκβιασμούς έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών σε βάρος παραγωγών λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Αττικής. «Εγκέφαλος» μάλιστα της «Μαφίας των λαϊκών αγορών» ήταν ο μέχρι και πριν δύο μήνες επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης στην Περιφέρεια, ο οποίος μαζί με άλλους επίορκους υπαλλήλους και συνδικαλιστές είχαν στήσει την επικερδή «μπίζνα» τους από το 2006 έως σήμερα.

Το ελάχιστο των κερδών που έχουν αποκομίσει αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και επί 13 χρόνια δεν τους άγγιζε κανείς. Εκβίαζαν παραγωγούς λαϊκών αγορών για τις θέσεις έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, εκβίαζαν με καταβολή χρημάτων για να μην τους γίνει έλεγχος ή να μην τους βεβαιωθούν πρόστιμα, έστηναν τις εκλογές των σωματείων και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν χρησιμοποιήσει ακόμα και βία.

Η περίοδος της οικονομικής κρίσης όμως τσάκισε οικονομικά τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών και πλέον οι καταγγελίες για την δράση του κυκλώματος άρχισαν να καταφτάνουν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Μυστικοί αστυνομικοί για να μπορέσουν μάλιστα να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, έφτασαν στο σημείο να υποδυθούν τους παραγωγούς σε λαϊκές στα Δυτικά Προάστια και συγκεκριμένα τους μικροπωλητές κάρβουνων ώστε να δουν μόνοι τους και τα καταγράψουν τους εκβιασμούς που λάμβαναν χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.news247.gr/koinonia/eglima/nea-stoicheia-gia-tin-mafia-ton-laikon-ekviazan-paragogoys-apeilisan-akoma-kai-astynomikoys