Κύπρος: Με κεριά και κίτρινα γιλέκα διαμαρτυρήθηκαν για Συνεργατισμό

Πλήθος κόσμου και πολλαπλά μηνύματα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Συνεργατισμό – Έξω από το Προεδρικό βρέθηκαν οργανωμένα σύνολα, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, πολιτικά κόμματα – Συναντήθηκε με τον ΠτΔ αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων

27.03.2019

Ηχηρό μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι πολίτες που έδωσαν μαζικά το παρόν τους στην πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν πέραν των είκοσι οργανώσεων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα της διερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού αλλά και την διαδικασία αποξένωσης των περιουσιακών του στοιχείων που ανήκαν σε οργανώσεις και κοινότητες.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Επικεφαλής της Εκδήλωσης, Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης άκουσε τα αιτήματα τους, θα τα μελετήσει και με τον αρμόδιο Υπουργό και θα επανέλθει.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μέγαρο της ΠΑΣΥΔΥ και κατέληξε στο Προεδρικό, όπου έγινε συμβολικό άναμμα κεριών. Με συνθήματα και πανό που ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αλλά και την αναβίωση του Συνεργατικού κινήματος, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας ενός θεσμού που για πέραν από ένα αιώνα υπήρξε συνυφασμένος με την κυπριακή κοινωνία και οικονομία.

Η διαμαρτυρία ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ειρηνική, ωστόσο δεν έλειψαν οι στιγμές όπου ανέβηκαν οι τόνοι, με γιουχαΐσματα και ξεσπάσματα διαδηλωτών, κυρίως σε αναφορές που γίνονταν στις ομιλίες των οργανωτών σε κρατικούς αξιωματούχους.

«Απόψε στέλνουμε το ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι η κοινωνία των πολιτών αντιδρά και δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που ευθύνονται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού», ανέφερε ό Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους στον χαιρετισμό του εκ μέρους των διοργανωτών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://cyprustimes.com