Στην Αμερικάνικη Αποικία: Μια συμφωνία που τρεκλίζει και μια “Αριστερά” που αυτοκτονεί

Ο Ζάεφ επιμένει «Μακεδονία»

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», λέει η γνωστή λαϊκή σοφία. Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να την γνωρίζει, ή έστω να την υιοθετεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. Για την ακρίβεια, ο Ζόραν Ζάεφ έχει βαλθεί να αποδείξει ότι μόνο αβάσιμες δεν είναι τελικά οι ανησυχίες όσων εκτίμησαν πως η Συμφωνία είναι τρωτή απέναντι στις όποιες διαθέσεις της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://slpress.gr/ethnika/o-zaef-epimenei-makedonia/

Αποικία των Αμερικανών

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

Γιατί υπέγραψε ο Τσίπρας τη συμφωνία που του έφερε ο Κοτζιάς; «Για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της». Και, επειδή προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα «εντός και εκτός Ελλάδας». Το λέει ξεκάθαρα το Στέητ Ντηπάρτμεντ στην έκθεσή του για την Ελλάδα. Την οποία εξέδωσε τη μέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Για να ξέρουν οι Έλληνες γιατί ξεπούλησαν τη Μακεδονία οι Εφιάλτες κυβερνήτες τους.
Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ανατριχιαστική σε κυνικότητα. Και κυνική στην ομολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο υπηρετεί την αμερικάνικη πατρίδα και όχι την ελληνική. Αλλά, κυνική και στην ομολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση βοηθάει τις ΗΠΑ να σταματήσουν «την κακοήθη επιρροή της Ρωσίας και την οικονομική εισβολή της Κίνας»!

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.liberal.gr/arthro/238159/apopsi/stili-alatos/idou-ta-talanta-tis-prodosias-tis-makedonias.html

Λαθροχειρίες με το Σύνταγμα. Ο Ζάεφ παραβιάζει ήδη τη Συμφωνία

Αγγελος Συρίγος: Τροποποίησαν τα Σκόπια το Προοίμιο;

24 Ιανουαρίου 2019

Η τροποποίηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ προβλέπεται ρητώς στη συμφωνία των Πρεσπών. Στο άρθρο 1.12 ορίζεται ότι: «Το όνομα και οι ορολογίες όπως αναφέρονται στο Αρθρο 1 της παρούσας Συμφωνίας θα ενσωματωθούν στο Σύνταγμα του Δεύτερου Μέρους… Επιπροσθέτως, το Δεύτερο Μέρος θα προβεί στις κατάλληλες τροποποιήσεις του Προοιμίου, του Αρθρου 3 και του Αρθρου 49…». Οι συνταγματικές τροποποιήσεις είναι ο βασικός τρόπος να διαπιστώσουμε κατά πόσον η άλλη πλευρά προτίθεται πράγματι να αλλάξει σελίδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.kathimerini.gr/1006398/article/epikairothta/politikh/aggelos-syrigos-tropopoihsan-ta-skopia-to-prooimio

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Γιατί πρέπει να είναι δυσαρεστημένοι όσοι υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Του Σταύρου Λυγερού
26 Ιανουαρίου 2019

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πλέον νόμο του ελληνικού κράτους. Εάν σε λίγο κυρωθεί και το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, δρόμος διαφυγής δεν θα υφίσταται πλέον. Από τη στιγμή που η Συμφωνία ετέθη σε ισχύ καταργήθηκε η Ενδιάμεση Συμφωνία της δεκαετίας του 1990. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν η Ελλάδα καταγγείλει τις «Πρέσπες», τα Σκόπια θα έχουν δικαίωμα να αλλάξουν το Σύνταγμά τους να επαναφέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://slpress.gr/ethnika/giati-prepei-na-einai-dysarestimenoi-osoi-ypostirizoyn-ti-symfonia-ton-prespon/

Καταχαρούμενος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Τζέφρει Πάιατ! Πως να μην είναι;

Τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί, ιδιαίτερα την τελευταία διετία (!), μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας αλλά και τα επενδυτικά σχέδια της επόμενης ημέρας επεσήμανε ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Propeller Club.
Τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί, ιδιαίτερα την τελευταία διετία (!), μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας αλλά και τα επενδυτικά σχέδια της επόμενης ημέρας επεσήμανε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Propeller Club που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://iskra.gr/

Διαβάστε επίσης

«Δεν ελέγχουμε τίποτα!»

Παίζει με τη φωτιά του Διχασμού ο Τσίπρας. Δημοψήφισμα, η μόνη δημοκρατική, νομιμοποιημένη, εθνικά υπεύθυνη λύση, η μόνη λύση και για τον ίδιο!