Από την συζήτηση στην Ανοιχτή Λίστα “το ‘Οχι διαρκεί πολύ”
Ίσως να ‘χει δίκιο ο Κοτζιάς, ο Νίμιτς, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, ο Τσίπρας και το κακό συναπάντημα πως η “Συμφωνία των Πρεσπών” είναι ξαφνικά το αναγκαίο βήμα για την ειρήνη στα (εμπόλεμα;) Βαλκάνια .
Ίσως να έχω δίκιο εγώ όταν ισχυρίζομαι πως η “Συμφωνία των Πρεσπών” που υπέγραψαν οι υπουργοί από το εξωτερικόν των δύο χωρών υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του διεθνούς παράγοντα δεν συνιστά προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών αλλά, αντίθετα, τεχνητή και σκόπιμη κατασκευή ανύπαρκτων εθνοτήτων με στόχο τη ρευστοποίηση των Βαλκανίων και την βίαιη επαναχάραξη των συνόρων.
Το σίγουρο είναι, πως το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, το οποίο η ίδια η “Συμφωνία των Πρεσπών” θεωρούσε σαν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας αποδείχτηκε άγονο διότι δεν συγκέντρωσε το 50% συμμετοχής του σώματος των ψηφοφόρων ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ.
Υπενθυμίζω το ερώτημα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ: «Είστε υπέρ της ένταξης σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την Ελλάδα;»
Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δείχνουν πως από το σύνολο των 1.806.336 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν μόνο 662.721 πολίτες.
Το αποτέλεσμα αυτό σχολιάστηκε τελεσίδικα από τον ευρωπαϊκό τύπο τις επόμενες μέρες, ως ακυρότητα του δημοψηφίσματος (και συνεπώς και της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που το προϋπέθετε). Αυστριακός Τύπος: Παρά την πίεση άκυρο το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
Το ότι στη συνέχεια, δόθηκαν συγχαρητήρια από τον Τσίπρα στον Ζάεφ για το αποτέλεσμα, το ότι ακολούθως το δήθεν θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εισήχθη παράνομα στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, το ότι βουλευτές του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ εξαγοράστηκαν και τελικά αυτό υπερψηφίστηκε, ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ με βάση την ίδια τη συμφωνία που αυτοί οι ίδιοι συνυπέγραψαν στις Πρέσπες, διότι όλα αυτά έγιναν παράνομα μιας και το δημοψήφισμα ήταν ΑΚΥΡΟ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ.
Αυτό που επιχειρεί ο Έλληνας συν-πραξικοπηματίας Τσίπρας είναι να νομιμοποιήσει, τώρα στην Ελλάδα, μεσα από το ελληνικό κοινοβούλιο, το συνταγματικό πραξικόπημα που έγινε στην ΠΓΔΜ με την έγκριση της άκυρης πλέον “Συμφωνίας των Πρεσπών” στην ελληνική βουλή και να πραγματοποιήσει με την παράνομη αυτή πράξη του ένα επί πλέον πραξικόπημα κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας που καλείται να εγκρίνει παράνομες διεθνείς συνθήκες.
Αν οι διεθνείς εγκληματίες μπορούν να πείσουν τους λαούς τους οποίους επικαλούνται, ας τους πείσουν. Αν ωστόσο δεν τα καταφέρνουν και για να το ξεπεράσουν μετονομάζουν τα συνεχή τους πραξικοπήματα σε δημοκρατικό θρίαμβο, δε θα τους κάνουμε τη χάρη να συμφωνήσουμε.
ΟΣΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΚΙΑΧΤΡΑ ΚΙ ΑΝ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Γιάννης Πάνου
Πάντως ο λαός είναι στους δρόμους και στις δύοχώρες, περισσότερο στην Ελλάδα. Και θα ήταν πολύ περισσότεροι αν η αντισυστημική αριστερά έπαιρνε απ’ την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και διοργάνωνε τα δικά της συλλατήρια, αποκαλύπτοντας τον ρόλο και τα σχέδια των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ, ΕΕ, πράγμα πουδεν κάνουν τα δεξιά συλλαλητήρια βέβαια, περιοριζόμενα να τραγουδούν το ” Μακεδονία ξακουστή” και να φωνάζουν “Η Μακεδονία είναι ελληνική”.(Ωραία μας εγκλωβίσανε!)
Ονειρεύομαι τώρα….
Πάντως η αντίθεση στην συμφωνία του μισού τουλάχιστον σλαβομακεδονικού πληθυσμού, και πάνω από το 65% του ελληνικού, δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι ώριμα ακόμα γιά μιά λύση, η οποία προϋποθέτει ευρύτατη συναίνεση κι απ’ τις δύο πλευρές.
Υπό ιδανικές συνθήκες μιά τέτοια λύση θα ήταν το “Σλαβομακεδονία”, το οποίο οπωσδήποτε θα ήταν μια υποχώρηση γιά την ελληνική πλευρά, και σαν τέτοια μόνο υπό ιδανικές συνθήκες θα μπορούσε να γίνει.
Αλλά οι ιδανικές συνθήκες γιά μας, την αριστερά, σημαίνουν έξω από Νατοϊκά και Ευρωενωσιακά πλαίσια, όπερ άτοπον για τις άλλες πλευρές ,δηλαδή τα κατεστημένα κόμματα,τόσο στην Ελλάδα όσο και στη FYROM.
Γι αυτό καλύτερα τα πράγματα να μείνουν ως έχουν.
Γεράσσιμος Σκλαβούνος
Διαβάστε επίσης