Κίτρινα Γιλέκα: «Δεν μας έπεισε ο Μακρόν» – Φόβοι για νέες διαδηλώσεις

11.12.2018

Οι νέες παραχωρήσεις, που ανακοινώθηκαν από τον Εμανουέλ Μακρόν, και το mea culpa του αναφορικά με την «ευθύνη» του για την κρίση δεν πείθουν το σύνολο των «κίτρινων γιλέκων», πολλά από τα οποία παραμένουν σήμερα σε κινητοποίηση, προκαλώντας φόβους για νέες διαδηλώσεις υψηλού κινδύνου το ερχόμενο Σάββατο.

«Αυτή τη φορά απάντησε», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Le Parisien. «Σας κατάλαβα λιγάκι», ειρωνεύεται αντίθετα η αριστερή Liberation: ο Τύπος παρουσιάζει σήμερα το πρωί την εικόνα των αντιφατικών αντιδράσεων των «κίτρινων γιλέκων» την επομένη του διαγγέλματος του γάλλου προέδρου, το οποίο παρακολούθησαν 21 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αύξηση 100 ευρώ τον μήνα για τους εργαζομένους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ακύρωση ενός φόρου για τις χαμηλές συντάξεις (κάτω από τα 2.000 ευρώ τον μήνα), μη φορολόγηση των υπερωριών… Το σύνολο των μέτρων που ανακοινώθηκαν αναμένεται να κοστίσει «μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμύρια», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.lifo.gr/now/world/218404/kitrina-gileka-den-mas-epeise-o-makron-fovoi-gia-nees-diadiloseis?fbclid=IwAR2NkqDPmO1ecFMNDHcW9gvns2EsqtMrK0CJfmxoGn2H4d5eTjAxUwaXh24