Λεηλασιών συνέχεια: Το ΤΑΙΠΕΔ εκποιεί την Αγορά Μοδιάνο. Ας ελπίσουμε να διατηρηθεί τουλάχιστο

Του Ηλία Μπέλλου
19.07.2017

Εκατό χρόνια μετά την οικοδόμησή της, η Αγορά Μοδιάνο αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στο ιστορικό κέντρο και στην οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης. Η Αγορά ή Στοά Μοδιάνο χτίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ελί Μοδιάνο το 1925, στο σημείο που βρισκόταν παλαιότερα η συναγωγή Ταλμούδ Τορά. Η περιοχή ανήκε στην «πυρίκαυστο ζώνη» της μεγάλης πυρκαγιάς της Θεσσαλονίκης του 1917 και αποτελεί ορόσημο της συμπρωτεύουσας που είναι στενά συνδεδεμένο και με την ιστορία της εβραϊκής κοινότητάς της.

Χθες, Τρίτη, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση ποσοστού 43,63%, εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου που κατείχε, προς την One Outlet Α.Ε., συμφερόντων Σάμι Φάις και Notos Com, που είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία με προσφορά ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.

Τόσο οι Θεσσαλονικείς όσο και οι οικονομικοί παράγοντες της πόλης αναμένουν πλέον την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου του αγοραστή και τις παρεμβάσεις που εκτιμάται ότι έχουν τη δυνατότητα να αναμορφώσουν ριζικά την εικόνα του ακινήτου αλλά και του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.kathimerini.gr/918988/article/oikonomia/epixeirhseis/oloklhrw8hke-h-pwlhsh–toy-4363-ths-agorasmodiano