Υψώστε και την Αστερόεσσα να τελειώνουμε! Εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής για λογαριασμό ΗΠΑ-Ισραήλ. Που είναι Βουλή και κόμματα;

Ιπτάμενο ραντάρ EMB-145H AEW Erieye της ΠΑ σε αποστολή ανίχνευσης των ρωσικών S-300 στην Συρία!

Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ τύπου EMB-145H AEW&C Erieye της 380ης Μοίρας, εντοπίστηκε να επιχειρεί σε απόσταση 400 χλμ. από τις ακτές της Συρίας, νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Ο λόγος; Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι αποστολή του αεροσκάφους της ΠΑ ήταν η ανίχνευση εκπομπών και το «σκανάρισμα» θέσεων των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που αναπτύχθηκαν πριν μερικές ημέρες εσπευσμένα στην Συρία από την ρωσική Αεροπορία, μετά την ισραηλινή επιδρομή στην Λαττάκεια!

Γιατί χρησιμοποιήθηκε ελληνικό αεροσκάφος AEW&C (ακτίνα έρευνας του ραντάρ Erieye 450 χλμ.);

Γιατί τα τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη του τύπου, είναι τα μοναδικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που έχουν στις «βιβλιοθήκες» των συστημάτων τους τους κωδικούς των S-300, καθώς το σύστημα, στην έκδοση PMU1, ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία (μεταβιβάστηκε πριν μερικά χρόνια από την Κύπρο η ιδιοκτησία τους) και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι η μοναδική που μπορεί να ταυτοποιήσει με ακρίβεια την εκπομπή των ραντάρ των S-300.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/717780_elliniko-iptameno-rantar-emb-145h-aew-erieye-notia-tis-kyproy-mazi

Ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την αποστολή των EMP-145 της ΠΑ για ανίχνευση των S-300 στην Συρία – «Δεν τα κατάφεραν» λένε

Ειρωνικά, είναι τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, αναφορικά με την δραστηριότητα EMB-145H της ΠΑ το οποίο όπως αποκάλυψε το pronews.gr πήρε μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού των ρωσικών συστημάτων S-300PMU-2 τα οποία παραδόθηκαν από τη Ρωσία στη Συρία.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η ρωσική ιστοσελίδα topwar.ru η Ελλάδα με την επιχείρηση αυτή έδειξε το «πραγματικό της πρόσωπο» απέναντι στη Ρωσία, αλλά τόσο τα σχέδιά της, όσο και αυτά των ΗΠΑ «έπεσαν στο κενό».

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/718234_rosikos-typos-meta-tis-apokalypseis-toy-pronewsgr-fiasko

Διαβάστε επίσης

Φέρτε τώρα την ‘Ελλη πίσω! Διακόψτε άμεσα τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς ΗΠΑ-Ισραήλ!