Απετράπησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Ραφήνα, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων

28/09/2015

Η κινητοποίηση των κατοίκων απέτρεψε τις κατεδαφίσεις, όμως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής τόνισαν πως θα επιστρέψουν
Από νωρίς το πρωί κάτοικοι του οικισμού Περιβολάκια στη Ραφήνα βρίσκονταν επί ποδός προκειμένου να εμποδίσουν την Περιφέρεια Αττικής να πραγματοποιήσει την κατεδάφιση δέκα αυθαίρετων κατοικιών για τις οποίες εκκρεμεί δικαστική απόφαση από το 1990. Κάτι τέτοιο τελικά όντως επιτεύχθηκε, καθώς, μετά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής αποχώρησαν, χωρίς να προχωρήσουν σε καμία κατεδάφιση, τονίζοντας πάντως πως θα επιστρέψουν σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρωτόκολλα κατεδάφισης υπάρχουν από 1990, όμως λόγω έλλειψης κονδυλίων οι διαδικασίες κατεδαφίσεων δεν είχαν ποτέ ξεκινήσει.

Πέρσι βρέθηκε το απαιτούμενο κονδύλι των 700.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ τα οποία χρήματα αξιοποιήθηκαν αμέσως. Έτσι η περιφέρεια Αττικής ανέθεσε την κατεδάφιση των πρώτων οικιών σε ιδιωτική εταιρία ενώ υπολείπονται ακόμα 2.500 περιπτώσεις σε όλη την Αττική.

Ένας από τους ιδιοκτήτες των κατοικιών αυτών, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μίλησε στους δημοσιογράφους. Ο κ. Βαγγέλης Μόκας τόνισε πως στο σπίτι που θέλουν να γκρεμίσουν μένουν μόνιμα δώδεκα άτομα από τέσσερις οικογένειες και διαθέτουν όλα τα νόμιμα έγγραφα για την διατήρηση του οικήματος, ενώ υποστηρίζει πως έχει πληρώσει ήδη 40.000 ευρώ για να το νομιμοποιήσει.

πηγή