Η ιστορικής σημασίας φιλοαμερικανική στροφή της ελληνικής διπλωματίας κι οι αβρότητες του Τζεφ και του Νίκου
του Αλέκου Αναγνωστάκη
16 Ιουλίου 2018
«Με τον Τζεφ βρεθήκαμε στο Μακεδονία Παλλάς πέρσι την περίοδο της ΔΕΘ και μου είπε ότι προχωρήσαμε στη διαδικασία για τη συμμετοχή των ΗΠΑ» δήλωσε ο Νίκος. Ο Τζεφ είναι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ. Ο Νίκος, «το φιλαράκι που προσκαλεί τον Τζέφρι, είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς της σημερινής συγκυβέρνησης.
Οι δηλώσεις γίνονται στην συνέντευξη τύπου της 12ης Ιουλίου με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή σε αυτήν των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας. Την ίδια ακριβώς ημέρα το ρώσικο υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά έντονα αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.kommon.gr/politiki/item/2081-i-istorikis-simasias-filoamerikaniki-strofi-tis-ellinikis-diplomatias-ki-oi-avrotites-tou-tzef-kai-tou-nikou-tou-alekou-anagnostaki
Ο G. Pyatt και οι απελάσεις: Κωδικός αποστολής η μετατροπή της Ελλάδας σε Ουκρανία του Νότου
15/07/2018
Για όσους παρακολουθούν στοιχειωδώς τις εξελίξεις, γνωρίζουν ότι ο G. Pyatt δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας τυπικός συνηθισμένος πρεσβευτής των ΗΠΑ, από αυτούς που διορίζει συχνά για τιμητικούς λόγους ή αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες τους στον ίδιο, ο εκάστοτε Αμερικανός Πρόεδρος.
Ο G. Pyatt είναι ένας πρεσβευτής ειδικών αποστολών με ειδική στρατηγική σημασία για τα αμερικανικά συμφέροντα.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο G. Pyatt ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κίεβο της Ουκρανίας ήταν ο άνθρωπος που εν μέρει σχεδίασε και στην πράξη ενορχήστρωσε και εκτέλεσε το αμερικανικό πραξικόπημα της 22ης Φεβρουαρίου 2014 στην Ουκρανία, το οποίο, εν μέσω ρωσικής ύπνωσης, έφερε στο προσκήνιο στο Κίεβο ένα ακροδεξιό, τυφλά φιλοαμερικανικό καθεστώς στην Ουκρανία, στο οποίο οι νεοναζιστικοί θύλακες κατέχουν θέσεις περιωπής στο κράτος, στις ένοπλες δυνάμεις και σε κρίσιμες κοινωνικές οργανώσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://iskra.gr
Κ. Γρίβας : Απροκάλυπτη πρόσδεση σε ακραίες αντι- Ρωσικές θέσεις
16 Ιουλ 2018
Για τον καθηγητή γεωπολιτικής Κωνσταντίνο Γρίβα, είναι πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά, η απροκάλυπτη πρόσδεση της Ελλάδας σε ακραίες αντι-Ρωσικές θέσεις και μάλιστα από μια κυβέρνηση που θα περίμενε κανείς να ασκεί πιο πολυδιάστατη προσέγγιση σε τέτοια θέματα.
Ελλάδα, κάτι σαν μπανανία…
Του Σάββα Καλεντερίδη
15 Ιούλιος 2018
Είναι δομικό χαρακτηριστικό αυτής της χώρας. Μετά την αποικιοποίησή της μέσω του χρέους που προέκυψε από το πρώτο δάνειο που συνάψαμε με τους Άγγλους το 1823, δύο μόλις χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, και τη δολοφονία του Καποδίστρια από τα ίδια κέντρα που εξέδωσαν το δάνειο, οι Έλληνες πολίτες δεν διεκδικήσαμε ποτέ και με αξιοπρεπή τρόπο την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Χύθηκαν ποταμοί αίματος στους εθνικούς αγώνες, όμως πάντα η Ελλάδα ήταν μια απολύτως εξαρτημένη χώρα – κυρίως από την Αγγλία, και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις ΗΠΑ-Αγγλία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.pontos-news.gr/article/181596/ellada-kati-san-mpanania
Τόσο μεγάλος ο ρωσικός δάκτυλος;
Του Ρούντι Ρινάλντι
14 Ιουλίου 2018
Ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα αυτοδιαφημίζει πως η χώρα έχει έναν υποτιθέμενο πρωταγωνιστικό ή και ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η απόφαση να απελαθούν δύο Ρώσοι διπλωμάτες επειδή «δρούσαν σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ξεπερνώντας κάποια όρια». Με μεγάλη ταχύτητα, σαν αυτή που η Ασφάλεια σπέρνει στους αστυνομικούς συντάκτες των ΜΜΕ «πληροφορίες», η ελληνική ΚΥΠ, με πλήρη κάλυψη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Μαξίμου, διοχέτευσαν σαν διαρροές τους λόγους της απέλασης: αποσταθεροποίηση, απόπειρα χρηματισμού και εξαγοράς πολιτικών, αυτοδιοικητικών και εκκλησιαστικών κύκλων, υπόσκαψη της συμφωνίας των Πρεσπών, ενίσχυση κύκλων για τη διενέργεια συλλαλητηρίων. Δηλαδή, σύμφωνα με τις διαρροές, είχαμε έντονη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, που προκάλεσε την ελληνική αντίδραση: δηλαδή την απέλαση συνολικά 4 ατόμων της ρωσικής πλευράς. Πρόκειται βέβαια για απόφαση μεγάλης σημασίας, που θα έχει αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.e-dromos.gr/toso-megalos-o-rosikos-daktylos/