Οι Ρωσοι διπλωματες τους ενοχλουν. Ο Πάιατ-Πιουριφοι και ο Ροντος τους αρεσουν!

του Δημήτρη Γεωργόπουλου

Οι ελληνικές αρχές διαρρέουν δια του τύπου ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν είχαν προβεί σε σοβαρές έκνομες ενέργειες.

Μπορεί όντως να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, όπως μπορεί και να μην έχει συμβεί. Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα του δυτικού κόσμου που να μην ανακαλύπτεται ρωσική συνωμοσία στις ημέρες μας.

Η Ελλάδα δεν θα έμενε εξαίρεση.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που μια ελληνική κυβέρνηση αφήνει να εξελιχθεί μια τέτοια υπόθεση, σε τόσο σοβαρή και με τόσες συνέπειες κρίση με τη Ρωσία. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πλέον ελληνική κυβέρνηση και δεν είναι παράρτημα των αγγλοαμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Αχοληθήκαμε πολύ με τη “διείσδυση” των Ρώσων, αλλά ουδείς  παρατηρεί το γεγονός ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε χωριό που να μην έχει επισκεφθεί ο κ. Πάιατ, ούτε νομός που να μην έχει εγκατασταθεί μια αμερικανική βάση.

Με το σκάνδαλο Νοβάρτις, η αμερικανική πρεσβεία έγινε ρυθμιστής της ελληνικής πολιτικής ζωής, με τα δύο μεγάλα κόμματα να εκδίδουν ανακοινώσεις ποιό από τα δύο διερμηνεύει σωστά τον κ. Πάιατ!!!

Οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν, από τα δημοσιεύματα, να έχουν δώσει τα μισά από τα στοιχεία στην κυβέρνηση. Δηλαδή της υπόσχονται ότι θα δώσουν τα άλλα μισά, τα πιο ενοχοποιητικά, αν κάνει τα “θελήματα” στην εξωτερική πολιτική. Απειλώντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση ότι θα την κάψουν αν τυχόν αντισταθεί σθεναρά.

Ο αναπληρωτής Υπουργός ‘Αμυνας κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι σθεναρός υπερασπιστής της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας. Προφανώς είμαστε στραβοί εμείς, που όπως και όλοι οι υπόλοιποι ‘Ελληνες, δεν αντιληφθήκαμε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ένας φάρος εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Θα συνιστούσαμε και στον κ. Κουβέλη και στους πάντες να αφήσουν την εθνική ανεξαρτησία και να υπερασπισθούν τουλάχιστον, αν μπορούν, την προ πολλού απωλεσθείσα προσωπική τους αξιοπρέπεια. ‘Ισως τότε να βρούμε και τον δρόμο για την εθνική κυριαρχία.

Θεωρεί φυσιολογικό ο κ. Κουβέλης, ξένος πρέσβης να επισκέπτεται το υπουργείο του για να συσκεφθεί με τη στρατιωτική ηγεσία; Και να το κάνει αυτό περισσότερες φορές και για περισσότερο χρόνο από τον Πρωθυπουργό της χώρας;

Αν ενθυμούμεθα καλώς, τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν στην κρίση του 1974, όταν οι Αμερικανοί ζήτησαν να δουν απευθείας τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, για να είναι 100% σίγουροι ότι δεν θα γίνει καμμιά “στραβή” κι ότι από κανενός Έλληνος αξιωματικού το κεφάλι δεν θα περάσει η ιδέα να κάνει οτιδήποτε για να αντιδράσει στην οργανωμένη από τους ίδιους τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Μπονάνος δεν ήξερε αγγλικά και τους έστειλε τον Αραπάκη.

Άλεξ Ρόντος

Με την ευκαιρία όλων αυτών να πούμε ότι διαβάσαμε στην  εφημερίδα “Δημοκρατία” (11.7.2018) ότι η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε υπέρ της ανανέωσης της θητείας του ‘Αλεξ Ρόντος ως ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής. Μέχρι τώρα την καταψήφιζε διαρκώς.

Ημέρες μεγάλης ευτυχίας και ειρήνης αναμένουν προφανώς τους αφρικανικούς λαούς.

Ο κ. Ρόντος υπήρξε κεντρικό πρόσωπο σε όλη την ελληνική πολιτική των τελευταίων είκοσι χρόνων, πιστεύουν άριστοι γνώστες των ελληνικών και διεθνών πραγμάτων, από τότε που  ο Άθενς τον συνέστησε στον Γιώργο Παπανδρέου.

Πριν έρθει στην Ελλάδα, τον απασχολούσαν στην Αμερική τα … θρησκευτικά θέματα της Σοβιετικής ‘Ενωσης! Αλλά είχε κάνει και μια “περατζάδα” από το Λονδίνο, διευθύνοντας το περιοδικό για την Δυτική Αφρική του SOAS, του αποικιακού σχολείου της Βρετανίας.

Αγγλία και Ελλάδα

Η Βρετανία είναι πάντα πολύ πιο διακριτική από τους Αμερικανούς και πιο έξυπνη από αυτούς. Συχνά αυτή είναι που βρίσκεται πίσω από τις υποθέσεις που αποδίδονται στη CIA. Από την εποχή τω δανείων της Επανάστασης που μας κατέστρεψαν και της δολοφονίας του Καποδίστρια, είναι διαρκώς παρούσα κάτω από κάθε πέτρα στην Ελλάδα, ακόμα και αφότου, το 1947, αναγκάστηκε να παραδώσει τον επίσημο έλεγχο της χώρας στην Αμερική. Οι βρετανικές υπηρεσίες ανέλαβαν την εξάρθρωση της 17Ν, ότι και αν ήταν αυτή η επιχείρηση και ταυτόχρονα χαρτογράφησαν τους πάντες και τα παντα στην Ελλάδα. Οι βρετανικές υπηρεσίες απήγαγαν δεκάδες Πακιστανούς, με τη συνδρομή των “ελληνικών” υπηρεσιών και μερικούς τους μετέφεραν στα διεθνή κέντρα κράτησης και βασανισμού-ανάκρισης υπόπτων για τρομοκρατία. Και από τη Βρετανία μας ήρθαν κάμποσοι από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής τραγωδίας των Μνημονίων και των Δανειακών.

Ρόντος: Ο πρώτος διδάξας

Η συμβολή του Ρόντου θεωρείται απολύτως κρίσιμη για να πάει ο Παπανδρέου εκεί που πήγε την Ελλάδα, σε όλα τα θέματα, αλλά και για να έχει το “σωστό περιβάλλον” γύρω του. ‘Ενα περιβάλλον στο οποίο σύντομα προσετέθη και ο νυν Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς (επίσης με θητεία στη Βρετανία). Αλλά ο Ρόντος δεν είχε προκαταλήψεις. Είχε τον τρόπο του και με τα άλλα ελληνικά κόμματα πλην του ΠΑΣΟΚ.

Όπως και άλλοι σπουδαίοι Ελληνοαμερικανοί, όπως ο Τομ Καραμεσίνης (στην έναρξη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου) και ο Τζων Αβρακώτος (στην περίοδο της δικτατορίας), ο Ρόντος δεν περιόρισε την προσφορά των υπηρεσιών του μόνο στην Ελλάδα, αλλά απλόχερα την προσέφερε και διεθνώς.

Ως απεσταλμένος του Γιώργου Παπανδρέου στο Βελιγράδι για παράδειγμα, τορπίλισε επιτυχώς την προσπάθεια των Ρώσων για μια συμβιβαστική λύση στην κρίση που οδήγησε στην ανατροπή Μιλόσεβιτς.

Γυρνώντας στην Αθήνα κάθισε και τάπε όλα χαρτί και καλαμάρι στον Τάκη Μίχα, τάγραψε αυτός στην Ελευθεροτυπία. Να μάθουν και οι Ρώσοι τον ελληνικό ρόλο, να βελτιωθούν και οι σχέσεις Μόσχας και Αθήνας.

Ταξίδευε πολύ τότε και στη Μέση Ανατολή. ‘Οπως λέει παλαιός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, “με το όνομα Ανδρέας και Ελλάδα, άνοιγε πόρτες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να ανοίξουν οι Αμερικάνοι”.

Το όνομά του έχει ακουστεί και σε διάφορες άλλες διεθνείς υποθέσεις, ενίοτε και ιδιαίτερα “δυναμικές”, ενώ συνυπέγραψε με τον Μπρζεζίνσκι διεθνή έκκληση, που επιχειρούσε να αμφισβητήσει τη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην νίκη επί του Ναζισμού και του Χίτλερ, εξισώνοντας τον σοβιετικό “ολοκληρωτισμό” με τον γερμανικό ναζισμό.

Εκεί όμως που “τάδωσε όλα” ήταν στη Γεωργία το 2008. Τρεις μήνες πριν γίνει ο πόλεμος, τον προέβλεψε με άρθρο στην Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν. ‘Ηταν σύμβουλος του Σαακασβίλι, του Προέδρου της Γεωργίας, που ο “διεθνής παράγων” τον χρησιμοποίησε όπως τον Ιωαννίδη. ‘Οταν ο Σαακασβίλι κατάλαβε τι έγινε, του ξέφυγε στην Κοριέρε Ντε λα Σέρα. “Μα μου είπανε να τα κάνω”. Αλλά μετά δεν ξαναμίλησε. Η χώρα του κατεστράφη και άρχισε η επιδείνωση των σχέσεων Ευρώπης-Ρωσίας.

Πριν από λίγες μέρες η ελληνική δικαιοσύνη απήλλαξε τον κ. Ρόντο από τις κατηγορίες για το πάρτυ με τις ΜΚΟ, για τις οποίες ήταν υπεύθυνος ως Διευθυντής στο ελληνικό Υπουργείο (από το) Εξωτερικών.

Και τώρα, ο κ. Κοτζιάς έδωσε εντολή στους διπλωμάτες μας να ψηφίσουν υπέρ της συνέχισης της καριέρας του ως εκπροσώπου της ΕΕ στην Αφρική.

Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το έθνος, ζήτω η Δημοκρατία!

Διαβάστε

Μέγα δικαστικό σκάνδαλο με ΜΚΟ: Αθωώθηκε ο Αλ. Ρόντος, γιατί έβαζε τελευταίος υπογραφή και έκανε πολλά ταξίδια!!!

Ποιος είναι ο Αλεξ Ρόντος – γκρίζος διπλωμάτης για ειδικές αποστολές

Άλεξ Ρόντος: Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού