Ολα σε Αμερικανους και ΝΑΤΟ. Προδιδουν χωρα, δημοκρατια και αριστερα, αυτοκτονωντας! Οι δημοσκοπησεις

16/6/2018

Σε πλήρη δυσαρμονία με την ελληνική κοινή γνώμη βρίσκεται η κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκοπίων. Ολες οι δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας του τελευταίους μήνες αναδεικνύουν την πλήρη αντίθεση της κοινωνίας σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία.

Ακόμη και στις περιπτώσεις όπου πολλοί δέχονται τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, οι λεπτομέρειες, τα «ψιλά» γράμματα της συμφωνίας που υπογράφει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας έρχονται να ακυρώσουν και τα όποια θετικά προκύπτουν από την άρση της εκκρεμότητας με τους γείτονες.

Οι περισσότεροι Ελληνες είναι εξοργισμένοι κατά κύριο λόγο με το γεγονός ότι η εθνότητα και η γλώσσα λέγονται καθαρά και χωρίς κανένα σύνθετο «μακεδονική». Ούτε βορειομακεδόνες θα λέγονται οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ ούτε βορειομακεδονίτικη η γλώσσα.

Από τον περασμέο Φεβρουάριοι οι μετρήσεις της διάθεσης της κοινής γνώμης για το Σκοπιανό, έχει περάσει από πολλά κύματα αλλά ποτέ δεν άλλαξε η διάθεση της πλειοψηφίας να αποτρέψει και να καταδικάσει μια συμφωνία με τους όρους που είδαμε πρόσφατα.

Κόλαφος

Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση που δημοσιεύει αύριο το Πρώτο Θέμα και είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και τις μεθοδεύσεις της. Το 73,2% λέει όχι στο όνομα Μακεδονία ενώ το 68,3% δεν είναι υπέρ της συμφωνίας που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την Marc, ακόμη και οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (49%) είναι κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.tanea.gr/news/politics/article/5577252/dhmoskophseis-kolafos-gia-to-makedoniko/