Ο Ερντογάν ζητά παγκόσμια υποστήριξη για την αντιμετώπιση των «επιθετικών ενεργειών» του Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι διεθνείς προσπάθειες για την αποτροπή των «επιθετικών ενεργειών» του Ισραήλ στην περιοχή θα πρέπει να υποστηριχθούν.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ, Σεΐχη Σαμπάχ αλ-Χαλίντ αλ-Σαμπάχ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Οι δύο χώρες εργάζονται για την επέκταση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ιδίως στο εμπόριο και την ενέργεια, δήλωσε ο Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr

Φιντάν σε ΗΠΑ: “Πιέστε το Ισραήλ”

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν κάλεσε τη Δευτέρα τις ΗΠΑ να αξιοποιήσουν περισσότερο την επιρροή τους στο Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστούν, όπως είπε, πολιτικές που υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα.

«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να αξιοποιήσουν περαιτέρω την επιρροή τους στο Ισραήλ, προκειμένου να τερματίσει τις πολιτικές του που βλάπτουν την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις του Χακάν Φιντάν έγιναν σε πάνελ με τίτλο «Οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ εισέρχονται στον 100ό χρόνο τους», το οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι αλληλένδετες απειλές στην περιοχή μπορούν να εκτροχιάσουν τις κοινές προσπάθειες ‘Αγκυρας και Ουάσιγκτον για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Πηγή: www.news247.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.