30 Σεπτεμβρίου 2024
Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, αποκαλύπτει πως η ελληνική διπλωματία έχει αρχίζει να ταυτίζεται με την τουρκική σε θέματα πολύ σημαντικά και ευαίσθητα. Θέματα για τα οποία οι ελληνικές θέσεις ήταν αν όχι τελείως διαφορετικές πάντως σίγουρα πιο ισορροπημένες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 και μετά ασκεί μία ακατανόητη εξωτερική πολιτική, η οποία τίποτα απολύτως δεν έχει προσφέρει στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας:
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κ. Jeyhun Bayramov στο περιθώριο της UNGA79 ενόψει της COP29, στο Μπακού (11-22 Νοεμβρίου).
Οι Υπουργοί συζήτησαν για την ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική αλλαγή. Εξέφρασαν την προθυμία τους να εμβαθύνουν περαιτέρω τους οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς, ιδίως στον ενεργειακό τομέα.
Πριν 2 ημέρες ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον ομόλογό του Αρμενίας Ararat Mirzoyan τις εξαιρετικές ελληνοαρμενικές σχέσεις και προοπτικές για εμβάθυνση των διμερών εμπορικών και οικονομικών δεσμών.Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε επίσης την υποστήριξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αρμενίας ενώ τόνισε τη σημασία μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, με στόχο την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στον Νότιο Καύκασο.
Ενώ τόλμησε να μιλήσει στον Αρμένιο για την σημασία της ειρηνευτικής συμφωνίας δεν έπραξε το ίδιο με τον Αζέρο.
Δεν του έκανε καμία αναφορά για τους 23 αιχμαλώτους πολέμου 8 από τους οποίους ανήκουν στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Αρτσάχ και κρατούνται παράνομα στις φυλακές του Μπακού.
Όλοι μιλάνε για ειρηνευτική συμφωνία και πιέζουν την Αρμενία και κανένας δεν μιλάει για τα αίσχη που διέπραξαν οι Αζέροι κατά την διάρκεια του πολέμου. Ήρθε ο καιρός να καταδικάσουν και να ζητήσουν την απελευθέρωση των αιχμαλώτων πριν το COP29 του Νοεμβρίου!!!
Πηγή: www.militaire.gr
Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.