Ντροπή για την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις

Όλοι παίρνουν αποστάσεις από το Ισράηλ, η Ελλάδα «συνεκπαιδεύεται» μαζί του

31 Μαΐου 2024

Η Μελόνι έχει αρχίσει να παίρνει αποστάσεις από το Ισραήλ και τον Νετανιάχου…Στην Γαλλία απαγόρευσαν τη συμμετοχή του Ισραήλ σε έκθεση οπλικών συστημάτων! Μόνο η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει αλλά ενισχύει την εμπλοκή της χώρας μας στην κρίση!

Όπως ανακοινώθηκε «τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, διεξήχθη συνεκπαίδευση LIVEX (Live Exercise) μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και αεροσκαφών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στην ευρύτερη περιοχή Νότια της Κρήτης.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση, η ΠΑ συμμετείχε με 56 αεροσκάφη F-16, ενώ από πλευράς IAF συμμετείχαν 2 αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).

Η διεξαγωγή της δραστηριότητας αποσκοπούσε στην εκπαίδευση, εξοικείωση και συντονισμό των πληρωμάτων  F-16 σε διαδικασίες Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) ημέρα και νύχτα, η οποία συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνέργειας των δύο χωρών».

Το σενάριο της άσκησης δεν μοιάζει να έχει σχέση με τα  σχέδια του Ισραήλ κατά του Ιράν, ωστόσο αυτές τις ημέρες τέτοια συνεργασία προκαλεί εντύπωση.

Πηγή: www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις  θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα, Κύπρος και αξιοπρέπεια