Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Μόνο ένας δικαστής «είδε» ενοχή Μίχου για βιασμό

29 Μαρτίου 2024

Η δικαστική απόφαση που ήρθε σε κόντρα με την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό έφερε δάκρυα χαράς και αγκαλιές στους δεκάδες συγκεντρωμένους έξω από το εφετείο. Δικαστές και ένορκοι δεν υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με την οποία ζητούσε να αθωωθεί ο βασικός κατηγορούμενος για τις βαρύτατες κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας, κρίνοντας ότι ο Ηλίας Μίχος βίαζε το παιδί και το εξωθούσε στην πορνεία.

Μόνο ένας στους τρεις δικαστές «είδε» ενοχή Μίχου για τον βιασμό

Όπως σημείωσε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το δικαστήριο στην ουσία αρνήθηκε την πρόταση της εισαγγελέως στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα, καθώς «κονταροχτυπήθηκε» η κοινή λογική και οι αξιακοί κώδικες με το αυστηρό γράμμα του νόμου.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος, η απόφαση για τον βιασμό ήταν 5-2. Αυτό σημαίνει ότι τέσσερις ένορκοι είπαν ότι ο Ηλίας Μίχος είναι βιαστής και ο μαστροπός του 12χρονου κοριτσιού, ενώ μόνο ένας στους τρεις δικαστές έκρινε ότι ο Ηλίας Μίχος είναι ένοχος. Οι υπόλοιποι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως που ανέφερε ότι ο 55χρονος είναι αθώος για βιασμό.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε γιατί όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αποφάσισαν με βάση τον αξιακό τους κώδικα και την κοινή λογική ότι τα 12χρονα παιδιά δεν συνάπτουν σχέση με 55χρονους, αλλά βιάζονται.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Μετά από περίπου τρεις μήνες ακροαματικής διαδικασίας, για τη φρίκη που ζούσε το μικρό κορίτσι, οι δικαστές έκριναν ότι ο βασικός κατηγορούμενος είναι ένοχος για βιασμό, μαστροπεία, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, παιδική πορνογραφία και παράνομη οπλοφορία, ενώ τον έκρινε αθώο για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Αν και η εισαγγελέας είχε αναδείξει ως κεντρικό πρόσωπο της μαστροπείας την μητέρα της ανήλικης, το δικαστήριο είχε άλλη άποψη. Έκρινε ότι δεν είχε συμμετοχή στο δράμα που βίωνε η κόρη της. Την κήρυξε αθώα και για μαστροπεία αλλά και για παιδική πορνογραφια. Ενοχή κρίθηκε μόνο για το πλημμελημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του 55χρονου. Στο άκουσμα της απόφασης η 38χρονη κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλαματα.

Πηγή: www.ethnos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.