ΒΙΟΜΕ: Οι εργάτες κλείνουν τις μηχανές για να στηρίξουν τους φοιτητές

Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ, του μοναδικού κατειλημμένου εργοστασίου στην Ευρώπη που λειτουργεί χωρίς εργοδότες, έχουν δείξει και στο παρελθόν την αλληλεγγύη τους προς άλλους αγωνιζόμενους κλάδους. Άλλωστε σε όλες της τελευταίες εβδομάδες η ΒΙΟΜΕ καλεί σε στήριξη των πανεκπαιδευτικών κινήσεων.

Αυτή τη φορά, με το νομοσχέδιο να πλησιάζει και τους φοιτητές να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, οι εργάτες προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, κατεβάζοντας ρολά στο εργοστάσιο προκειμένου να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στις κινητοποιήσεις. Έτσι, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ κάλεσαν σε στάση εργασίας την Πέμπτη προκειμένου να μπορέσουν να ενισχύσουν με όλες τους τις δυνάμεις το φοιτητικό κίνημα και την πορεία του στη Θεσσαλονίκη.

«Καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στα καλέσματα των παιδιών μας.» αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν προτρέποντας σε δράση προκειμένου «Να μην αφήσουμε την εξουσία να τα ρημάξει όλα!».

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΒΙΟΜE:

Πηγή: www.documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.